Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

08 - Comeniusconferentie in Brussel

Een verslag van Merel van Straten, A3a.

"Wauw wat een reis, 5 dagen Brussel samen met leerlingen uit drie andere landen. Het was even stressen toen we op het station in Brussel aankwamen en te horen kregen dat wij, de leerlingen, het hostel moesten vinden, maar dit is allemaal goed gekomen.

Op vrijdagavond 4 april zijn we aangekomen in Brussel. We hebben toen kennis gemaakt met de andere landen en het klikte al snel. Op zaterdag kregen we best veel vrijheid om te doen wat we wilden. We konden bijvoorbeeld wat cadeautjes kopen voor onze familie in Nederland, of gewoon gezellig shoppen met elkaar, en een leuk shirtje bij de H&M scoren. Op deze dag hebben wij ook het welbekende (kleine) beeld(je) Manneken Pis gezien. Hierna zijn we doorgelopen naar het Museum van muziekinstrumenten, hier stonden erg veel verschillende oude muziekinstrumenten tentoongesteld. Elke avond werd er voor gezelligheid gezorgd door een van de landen. De activiteiten verschilden dus per avond.

Op zondag zijn we naar ‘mini europe’ geweest, ook wel het Madurodam van Europa. Dit was erg leuk om te zien en iedereen heeft zich hier goed vermaakt. Ook het Comicsmuseum was erg leuk om eens gezien te hebben. Verder hebben we ook het Atomium bezocht. Dit lijkt spectaculairder dan het is, al was de discoroltrap toch nog steeds wel erg leuk.

De hele maandag waren we op bezoek bij het Europees Parlement. Er werden hier verschillende presentaties gegeven door verschillende mensen binnen het parlement. Dit was erg leerzaam en wij zijn nu allen een stukje wijzer over hoe het Europees Parlement werkt. Op deze dag hebben we ook onze geweldig leuke school mogen presenteren aan de andere landen en konden we het opgehaalde geld voor shelterbox overhandigen aan de vertegenwoordigers. Dit bleek zo’n 1600 euro te zijn, genoeg om twee gezinnen te helpen. We sloten deze erg leuke conferentie weer in het hostel af door middel van een bonte avond, georganiseerd door de Nederlanders.

Op dinsdag was het al weer tijd om afscheid te nemen. We hebben allemaal 5 superleuke dagen gehad! De conferentie is nu alweer een week geleden en iedereen wil nog steeds terug. Het was een zeer geslaagde conferentie, en willen hiervoor graag nogmaals onze begeleiders, mr. Aguilar Aguilera, mr. Wynia, en mr. Gijsbertsen heel erg bedanken voor dit leuke project!"

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)