Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

04 - Kind op de vuilstort

Brugklasactie voor Young Focus.

Op maandag 7 april vertelde de jonge Filipijnse Melanie Bato haar levensverhaal aan onze brugklasleerlingen. Zij groeide op in Smokey Mountains, de grootste vuilnisbelt van Manila. Maar dankzij de Nederlandse organisatie Young Focus kreeg zij de kans zich te ontwikkelen.

Muisstil waren de leerlingen toen Melanie foto’s liet zien van de omgeving waar zij geboren was. Haar ouders hadden geen geld om haar naar school te laten gaan. Maar Stichting Young Focus vond sponsors en voorzag haar ieder jaar van schoolgeld, uniform en boeken. Uiteindelijk maakte Melanie in 2011 één van haar grootste dromen waar: het behalen van een diploma van haar verpleegstersopleiding.

Melanie heeft met de hulp van anderen al veel van haar dromen waargemaakt, door haar eigen wilskracht en - zoals zij dat zelf ervaart - de hulp van God. Zij hoopt jonge mensen te inspireren zelf ook in hun eigen dromen te blijven geloven. Met deze boodschap kwam ze naar het CLV. Ze sloot in haar presentatie soepel aan op het programma 'Wie is de mol' en liet zien dat op de Filipijnen naast de overweldigende schoonheid van het land ook de minder mooie kant van diepe armoede bestaat.

De leerlingen waren onder de indruk van haar persoonlijke relaas en veel van hen bedankten haar na afloop. Het bleek ook inspirerend te zijn voor de inzamelingsactie die deze brugklassers op touw gaan zetten. Na afloop van Melanie's bezoek gingen ze direct in overleg over hoe zij het beste zoveel mogelijk geld kunnen inzamelen voor de projecten van Young Focus.

De brugklassen gaan van alles organiseren om sponsorkinderen van Young Focus in de brugklasleeftijd de kans te geven in Manila op excursie te gaan naar een museum dat lijkt op ons Nemo. Zulke uitjes maken deze kinderen normaal gesproken nooit mee. Verder willen we het voedselprogramma in het "Child Care Center" van Young Focus steunen. Hier krijgen ondervoede kinderen van 0 tot 6 jaar extra zorg en eten.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)