Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

14 - Tweede ronde Wiskunde Olympiade

Vrijdagmorgen 14 maart was de tweede ronde van de Nationale Wiskunde Olympiade. Karst (a1a), Patrick (a3c), Leon (g3a), Ymke (g3a), Sasja (g3b), Lars (g3b), Thijs (v4a) en Wilco (v4a) zijn op de Universiteit Utrecht geweest om zich vast te bijten in de opgaven.

We werden ontvangen met een lunch en na de lunch begon het programma. De leerlingen werden naar de Béta-zaal van het Educatorium gebracht, een grote tentamenzaal zoals we die bij ons op school zelfs bij het eindexamen niet hebben. Ruim 2,5 uur hebben ze gepuzzeld op de opgaven van dit jaar. Wilt u ook een poging waren? De opgaven van dit jaar kunt u hier vinden (uitwerkingen via de website van de organisatie).

Terwijl de leerlingen hard aan het werk waren, kregen de meegereisde ouders en docenten een workshop van prof. Jan Hoogendijk over de wiskunde in de tijd van de Babyloniërs, ongeveer 2000 tot 4000 jaar geleden.

We kijken terug op een geslaagde en gezellige dag. Op dit moment wordt de tweede ronde nagekeken op alle universiteiten en als het goed is weten we half april hoe goed onze leerlingen het gedaan hebben.

Enkele reacties van leerlingen:

`Ik vond het erg leuk om te doen, een geslaagde dag was het wel.
Maar het was erg moeilijk, ik heb niet veel punten. Ondanks dat was het dus nog wel leuk.` (Karst van der Wal, a1a)

`Ik vond de wiskunde olympiade een leuke dag ook al waren de opgaven behoorlijk pittig.` (Thijs van Esch, v4a)

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)