Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

12 - Tien jaar Taaldorp op het CLV

Dit schooljaar organiseren we voor de tiende keer onze Taaldorpen op 4 t/m 6 maart. Een mooi moment om even terug te kijken.

In 2005 begonnen we met Engels en Frans. Een jaar later, in 2006, kon en wilde Duits natuurlijk niet achterblijven en vanaf dat moment hebben wij ook elk jaar weer een Duits dorp in de Kuip.

Eigenlijk is het Taaldorp elk jaar groter, beter en professioneler geworden. Was het in eerste instantie alleen voor de leerlingen uit de tweede klas, vanaf schooljaar 2009/2010 doen ook de gymnasiumbrugklassen mee.  Zij brengen een bezoekje aan Taaldorp Engels. En vanaf dit jaar begroeten we hier ook atheneumbrugklassen.

De leerlingen oefenen in de Kleine Kuip – voor de gelegenheid omgetoverd in een Duits, Engels of Frans dorpje – hun spreekvaardigheid. Dat doen ze onder meer in een supermarkt, bij de info-balie, op het politiebureau, bij de dokter, op het terras van een café en in een telefooncel. Enthousiaste  bovenbouwleerlingen figureren daarbij als sprekers uit Duitsland, Engeland of Frankrijk.

De planning:

Dinsdag 4 maart
H2a t/m H2g
Duits

Woensdag 5 maart
2 mavo, G1a, G1b, A1a en a1b
Engels

Donderdag 6 maart
A2a, A2b, A2c, G2a en G2b
Frans

De leerlingen oefenen eerst in de klas de verschillende gesprekjes. En zij zullen zich ook thuis moeten voorbereiden. Dat is goed mogelijk want de dialogen zijn ook digitaal beschikbaar. De leerlingen horen in de klas alle mogelijke details over het Taaldorp, dus u kunt het ze gerust vragen.

De bedoeling van een Taaldorp is dat alle leerlingen plezier krijgen in het spreken van een vreemde taal en er achter komen dat je Duits, Engels of Frans niet perfect hoeft te kunnen spreken om je te kunnen redden!

 

Gerty Staring, coördinator Taaldorp

  • 12 - Tien jaar Taaldorp op het CLV
  • 12 - Tien jaar Taaldorp op het CLV
  • 12 - Tien jaar Taaldorp op het CLV
  • 12 - Tien jaar Taaldorp op het CLV
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)