Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

17 - Internationaal Comenius op bezoek

Een verslag van twee leerlingen uit 3 vwo. Zaterdagmiddag 16 november begon het allemaal, we haalden de gastleerlingen uit Duitsland, Engeland en Frankrijk op bij station Veenendaal-Centrum. De rest van de dag konden we kennis maken met deze leerlingen, sommigen gingen uit eten of hielden een filmavondje.

De dag erna moesten we op school verzamelen en gingen we met de bus naar Amsterdam. Daar zijn we als eerste naar het Anne Frankhuis geweest. Het was voor zowel de buitenlandse leerlingen als de Nederlanders erg indrukwekkend . Daarna maakten we een ‘100 highlights tour’ met de rondvaartboot. Na die rondvaart liepen we in een half uurtje naar het Museumplein, waar we een kwartiertje pauze hadden voordat we het Rijksmuseum bezochten. Je had twee uur voordat we weer naar huis gingen met de bus om het museum te bezoeken en nog rond te lopen in Amsterdam. Het was zeer grappig om de gezichten van de buitenlandse leerlingen te zien wanneer Sinterklaas voorbijkwam met de intocht.

Maandagochtend kregen we een opening en een uitleg van het programma voor de dagen erna. Ook moesten we onze presentaties over ‘Food waste’ en ‘Fundraising’ houden. Die ochtend deden we oud-Hollandse spellen, zoals koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen, blikwerpen, sjoelen en snoephappen. We werden in zes groepen opgedeeld. De winnaar van elke groep kreeg een zakje met oud-Hollandse snoep en de zes winnaars moesten tegen elkaar strijden in een ronde stoelendans. De winnaar hiervan kreeg als prijs een paar klompen. Na deze leuke activiteiten hebben we geluisterd naar een presentatie over microkrediet en daarna mochten we weer naar huis.

Dinsdagochtend draaiden de gastleerlingen de eerste twee lesuren met ons mee, zo konden ze zien wat de verschillen zijn tussen hun lessen en onze lessen. Hierna kregen we een workshop ‘acteren’. Deze was erg handig want in de middag moesten we een reclamefilmpje maken voor de organisatie Shelterbox. Deze organisatie helpt overlevingsboxen te maken voor mensen die al hun bezittingen zijn kwijtgeraakt door een natuurramp. Deze filmpjes worden nog bewerkt en in elkaar gezet zodat we ze kunnen laten zien bij de conferentie in Brussel in april.

Woensdagochtend moesten we afscheid nemen en onze gasten achterlaten in de Kleine Kuip of afzetten op het station. De meesten hebben nog contact via Facebook of Skype en we hopen dat zo te houden. We hebben veel nieuwe dingen geleerd, maar het belangrijkste is dat we nieuwe vrienden hebben gemaakt en samen veel gezellige dingen hebben meegemaakt.

 

Groetjes,
Imani en Merel (3 vwo)

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)