Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

13 - K&C 2 naar Muziekgebouw aan ’t IJ

Woensdag 20 november zijn zesenzeventig leerlingen uit de kunst en cultuurklas leerjaar 2 op stap geweest naar Amsterdam. We bezochten hier het prachtige muziekgebouw aan ’t IJ. Deze dag kreeg iedereen een heel afwisselend programma aangeboden.

Onder andere een rondleiding door het grote indrukwekkende gebouw. In de klankspeeltuin konden we muziek maken door bijv. te dansen of te tekenen met bijzondere muziek/computer-installaties. De workshop stem/ritme werd gegeven door een mevrouw die erg geïnspireerd was door Afrikaanse muziek. Met simpele klanken die je maakt met je lichaam kan je samen een heel mooi muziekstuk bouwen. Voor veel leerlingen was het hoogtepunt de dansworkshop van Niels. Niels is bekend van het tv-programma ‘So you think you can dance’ (vorig seizoen). Zeer onder de indruk leerden de leerlingen een hiphop choreografie van deze danser.

Naast de diverse workshops mochten we een concert bijwonen in de prachtige grote zaal van het muziekgebouw. Twee zeer jonge pianisten van nog maar 12 jaar oud speelden stukken van de grootste componisten uit de geschiedenis. Technisch zeer moeilijk uitvoerbare stukken speelden deze jongen en dit meisje alsof ze dit al jaren deden. Ze speelden ook een aantal stukken die ze zelf geschreven hadden.

Het was een geslaagde en zeer afwisselende dag waarin de leerlingen kennis maakten met het grootste klassieke muziekinstituut en de mooiste concertzaal van Nederland.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)