Nieuws in de CLV Schoolbrief 2013-2014

08 - Uitreiking van de CLV Plataanprijs

De prijsuitreiking van 2013 vindt plaats op donderdagmiddag 3 oktober om 14.15 uur in de Kleine Kuip (hoofdgebouw). Ook ouders van leerlingen of andere belangstellenden, zijn welkom.

 
Bij het vertrek van de heer Van Baren als rector van het CLV is op zijn initiatief een onderwijsontwikkelingsprijs ingesteld: de Plataanprijs. De naam hebben we ontleend aan de boom die toen op het binnenplein van de school geplant is: een plataan. Inmiddels is dit kleine boompje uitgegroeid tot een mooie volwassen boom.

 
En zo gaat het ook met onderwijsontwikkelingen die met het uitreiken van de Plataanprijs even uitgelicht worden boven al die andere goede dingen die op het CLV gebeuren.

 
De Plataanprijs wil alles wat op de één of andere manier een extra of een vernieuwende bijdrage levert aan de ontwikkeling van jonge mensen, stimuleren. Of die initiatieven nu komen van docenten, onderwijsondersteunende medewerkers, ouders of leerlingen, elk initiatief op dit gebied kan in aanmerking komen voor een nominatie.

 
En elk jaar blijkt er weer een waslijst aan goede initiatieven ter tafel te liggen.

 
Voor het jaar 2013 heeft de stichting De Plataan twee projecten genomineerd.

 
Eén van de twee is het landenproject dat al enkele jaren in klas drie met veel succes wordt uitgevoerd. Het heeft zich inmiddels een vaste plek in het onderwijs in deze laag verworven.

 
Het tweede project is het ontwikkelen van eigen lesmateriaal. Dat is een interessante ontwikkeling. Niet alleen kan het lesmateriaal direct op de eigen situatie en actualiteit worden aangepast, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld de moderne communicatiemiddelen als Magister ELO en met digitalisering van onderwijsmethodes kan ouders ook veel kosten bespaard worden.

 
In een interview geven de genomineerde collega's een inkijkje in de projecten en hun eigen drijfveren. U vindt de interviews in het 'Plataanbulletin' op onze website, onder Onderwijs - Plataanprijs.

 
De Plataanprijs zou niets zijn zonder een echte prijs. De prijs bestaat uit een beeldje en een waardebon voor de winnaar. Het beeldje kent twee formaten: groot en kleiner. De grote is voor de winnaar, maar de kleine ziet er verder hetzelfde uit en die is voor het andere genomineerde project. Het beeldje bestaat uit een groot plataanblad met aan weerszijden een figuur. In het plataanblad zit een gat, wat het mogelijk maakt om van de onderkant van het blad naar boven te klauteren. De tweede figuur helpt daarbij de eerste om door het gat omhoog te komen. Want zo is onderwijsontwikkeling: als je er geen gat in ziet, wordt het niets. Maar in je eentje werken aan onderwijsontwikkeling is een onmogelijke opgave.

 
Albert Stoffer,
directeur Bedrijfsvoering

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)