CLV skikamp iedere voorjaarsvakantie

Skikamp: met het CLV in de voorjaarsvakantie

Skikamp

 

CLV Skikamp 2020 
voorjaarsvakantie: vrijdag 21 februari t/m vrijdag 28 februari 2020


Ieder jaar vertrekken we in de voorjaarsvakantie naar Oostenrijk om daar het skiën onder de knie te krijgen. Het CLV Skikamp is voor iedere leerling (dus boven- en onderbouw) een uitstekende mogelijkheid om het skiën te leren, techniek te verbeteren en natuurlijk om een supergezellige week in de sneeuw en de bergen te beleven!

De inschrijvingen voor het skikamp zijn geopend, inschrijven kan tot vrijdag 25 oktober 2019. Voor € 625,00 heb jij een super gave week. Schrijf je nu in!

Klik hier en volg de onderstaande stappen.


Tourcode: CLV210220.NEU

  • ​Klik op bovenstaande link of op inschrijven rechts in de balk -->
  • Log in met uw eigen e-mailadres en de tourcode. Let op: het is niet mogelijk om twee keer met hetzelfde e-mailadres in te schrijven, schrijft u bijvoorbeeld twee kinderen in dan dient u twee unieke e-mailadressen te gebruiken. Via het opgegeven e-mailadres verloopt de communicatie en wordt aanvullende informatie verstuurd. 
  • U krijgt direct de vragenlijst te zien, vul deze volledig in. U heeft de mogelijkheid een aanvullende verzekeringen via onze partner Lever Reizen af te sluiten. Wellicht heeft u al een reisverzekering met wintersportdekking.
  • Klik op ‘verzenden’.
  • Uw gegevens worden verwerkt.
  • Er verschijnt een pop-up scherm met ‘alles met succes verwerkt’.
  • Klik dan op ‘log out’. Er wordt geen bevestigingsmail gestuurd. 
  • Maak vervolgens het inschrijfgeld (€ 75,00)* over naar het volgende rekeningnummer: NL 72 INGB 0755584104 t.n.v.  K.A. Brouwer 


* Betalen kan tot zaterdag 26 oktober aanstaande. Het inschrijfgeld van € 75,00 wordt bij annulering niet geretourneerd. 

Locatie en skigebied
Ook dit jaar zullen we met de onderbouw afreizen naar Neukirchen am Groβvenediger, waar we al jaren heel gastvrij ontvangen worden in pension Sonneck (www.pension-sonneck.at) door de familie Hofer. Hier zullen wij de locatie delen met andere gasten. 

Voor de bovenbouw worden we dit jaar verwelkomd in Jugendhaus Bärngartenhof. Deze locatie is mooi vrij gelegen en is volledig afgehuurd voor ons als school. Zie https://www.jugendbaer.at/index.php/en/ . 

Vanuit dit pension kunnen we gebruik maken van 2 skigebieden. De eerste mogelijkheid is de Wildkogel in Neukirchen. Nadat we met de gondel naar boven zijn gegaan, komen we in een overzichtelijk skigebied dat bestaat uit 54 kilometer overwegend eenvoudige pistes. De tweede mogelijkheid, waar we meestal gebruik van maken, is Zillertal Arena. Na een busrit van ca. 20 minuten zijn we bij de liften vanwaar we maar liefst 166 kilometer aan pistes kunnen gaan ontdekken. Dit gebied heeft met de gevarieerde pistes (steil, vlak, breed, smal, bos) genoeg in huis om iedereen te vermaken en biedt iedere deelnemer ruim voldoende uitdaging. Dit skigebied is zo uitgestrekt dat je van Konigsleiten tot aan Zell am Ziller kunt skiën.

Skiles
Iedere deelnemer krijgt skiles. Hiervoor wordt de groep ingedeeld op niveau. Zo  krijgen zowel de beginners die voor het eerst op de ski’s staan als de (ver) gevorderden les dat past bij hun niveau. De gediplomeerde Nederlandse skileraren gaan zowel ’s ochtends als ’s middags met de groep op pad, zodat de week garant staat voor grote vorderingen. Tijdens het verblijf op de piste dragen de skileraren de verantwoordelijkheid voor de leden van hun groep. In geval van een incident en/of calamiteit schakelt de skileraar de skikampleiding in. Bij aankomst neemt de skikampleiding de verantwoordelijkheid weer over. Leerlingen leren op de laatste dag zelf verantwoordelijkheid te dragen voor hun skigedrag: ze mogen groepjes maken en gaan zelfstandig skiën (eventueel op een beperkt aantal skipistes). De skikampleiding skiet eventueel met de skileraren op deze pistes tussen de groepen door om toezicht te houden.

Begeleiding
Het skikamp bestaat maximaal uit 100 leerlingen en 8 docenten voor de leiding (twee kampen). Tijdens de reis én het verblijf draagt de skikampleiding de verantwoordelijkheid (gelet op de regels van de wet). Leerling én volwassene is verantwoordelijk voor eigen gedrag. De skileraar is op de piste veranwoordelijkheid voor zijn of haar groep. Er zijn tijdens het gehele kamp slechts enkele momenten dat er sprake is van verminderd toezicht; tijdens de verplichte stops van de buschauffeur op de parkeerplaats, bij aankomst in Neukirchen om zelf te kiezen waar je de lunch gebruikt, tijdens de middagpauze met de skigroep ergens in het skigbied én na het inleveren van het skimateriaal op de laatste skidag (de leerlingen gaan inkopen doen voor de laatste avond in het pension en de terugreis). De leiding  informeert de ouders expliciet over deze momenten tijdens de informatieavond op school.

Kosten
De kosten van het CLV Skikamp 2020 bedragen € 625,00. Dit bedrag is inclusief bijna alles: de busreis, verblijf, ontbijt, diner, skipas, skimateriaal (ski’s, schoenen, stokken) en skiles. Lunch op de piste dien je zelf te regelen. Heb je eigen materiaal dan krijg je een korting van € 35,00. Een helm is voor iedereen verplicht. Eventueel kan deze gehuurd worden (€ 10,00 extra). Na het betalen van het inschrijfgeld (€75,00)  betaalt u tenslotte het eindbedrag minus het inschrijfgeld. De betaling kan gespreid plaatsvinden. De allerlaatste betaling moet uiterlijk 20 december 2019 zijn bijgeschreven op rekeningnummer NL 72 INGB 0755584104 t.n.v. K.A. Brouwer. Te late betalingen kunnen leiden tot plaatsing op een eventuele wachtlijst. Dit geldt ook voor het niet betalen van het inschrijfgeld bij de inschrijving.

Inschrijvingen
Het moment van inschrijven is niet leidend voor het wel of niet ingeloot worden voor het CLV Skikamp. Eerste klassers en examenkandidaten hebben voorrang bij plaatsing. Tevens dient de organisatie rekening te houden met de beschikbare kamers en de verdeling van jongens en meisjes. Zijn er meer inschrijvingen voor het CLV Skikamp dan we kunnen plaatsen, dan gaan we loten. 

Let op: Inschrijven betekent dus ook direct het inschrijfgeld van € 75,00 euro betalen. Zonder betaling is de inschrijving niet geldig. 

Tenslotte, het betreft een skikamp. Het is niet mogelijk om als snowboarder mee te gaan, ongeacht het niveau van snowboarden.

 
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)