CLV skikamp iedere voorjaarsvakantie

Skikamp: met het CLV in de voorjaarsvakantie

Skikamp

CLV-Skikamp-2018 Voorjaarsvakantie: vrijdag 22 februari t/m vrijdag 1 maart 2019

Let op! De inschrijvingen voor het skikamp sluiten op vrijdag 19 oktober 2018. Schrijf je dus snel in!

Ieder jaar vertrekken we in de voorjaarsvakantie naar Oostenrijk om daar de fijne kneepjes van het skiën onder de knie te krijgen! Het CLV Skikamp is voor iedere leerling (dus boven- en onderbouw!!) een uitstekende mogelijkheid om het skiën te leren, jouw techniek te verbeteren en natuurlijk om een supergezellige week in de sneeuw en de bergen te beleven!

 

Locatie en skigebied
Ook dit jaar zullen we afreizen naar Neukirchen am Groβvenediger, waar we al een aantal jaar supergastvrij ontvangen worden in pension Sonneck (www.pension-sonneck.at) door de familie Hofer, waar wij de enige gasten zijn in de voorjaarsvakantie.

Vanuit dit pension hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van 2 skigebieden. De eerste mogelijk is de Wildkogel in Neukirchen. Nadat we met de gondel naar boven zijn gegaan, komen we in een overzichtelijke skigebied wat bestaat uit 54km, overwegend eenvoudige, piste. De tweede mogelijkheid, waar we meestal gebruik van maken, is Zillertal Arena. Na een busrit van ca. 20 minuten zijn we bij de liften vanwaar we maar liefst 166km kunnen gaan ontdekken! Dit gebied heeft met de gevarieerde pistes (stijl, vlak, breed, smal, bos) genoeg in huis om iedereen te vermaken en biedt aan iedere deelnemer ruim voldoende uitdaging! Dit skigebied is zo uitgestrekt dat je van Konigsleiten tot aan Zell am Ziller kunt skiën!

 

Skiles
Iedere deelnemer krijgt skiles. Hiervoor wordt de groep ingedeeld op niveau. Zo  krijgen zowel de beginners die voor het eerst op de ski’s staan als de (ver) gevorderden krijgen les die past bij hun niveau. De gediplomeerde Nederlandse skileraren gaan zowel ’s ochtends als ’s middags met de groep op pad, zodat de week garant staat voor grote vorderingen! Tijdens het verblijf op de piste dragen de skileraren de verantwoordelijkheid voor de leden van hun groep. In geval van een incident en/of calamiteit schakelt de skileraar meteen de skikampleiding in. Bij aankomst neemt de skikampleiding de verantwoordelijkheid weer over. Leerlingen leren op de laatste dag zelf verantwoordelijkheid te dragen voor hun skigedrag: ze mogen zelf groepjes maken en gaan zelfstandig skiën op (eventueel een beperkt aantal) skipistes. De skikampleiding skiet eventueel met de skileraren op deze pistes tussen de groepen door om toezicht te houden.

 

Begeleiding

Het Skikamp bestaat maximaal uit 48 leerlingen aangevuld met 4 begeleidende docenten voor de leiding. Tijdens de reis én het verblijf draagt de skikampleiding de  verantwoordelijkheid (gelet op de regels van de wet). Leerling én volwassene is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. De skileraar is op de piste veranwoordelijkheid voor zijn of haar groep. Er zijn tijdens het gehele kamp slechts enkele momenten, dat er sprake is van verminderd toezicht naar de deelnemers en deelneemsters: tijdens de verplichte stops van de buschauffeur op de parkeerplaats, bij aankomst in Neukirchen om zelf te kiezen waar je de lunch gebruikt, tijdens de middagpauze met de skigroep ergens in het skigbied én na het inleveren van het skimateriaal op de laatste skidag (de leerlingen gaan inkopen doen voor de laatste avond in het pension en de terugreis). De leiding  informeert de ouders expliciet over deze momenten tijdens de informatieavond op school.

 

Kosten
De kosten van het skikamp 2019 zijn € 625,-. (Dit bedrag is inclusief bijna alles: de busreis, verblijf, ontbijt, diner, skipas, skimateriaal (ski’s, schoenen, stokken) en skiles. Lunch op de piste dien je zelf te regelen. Heb je eigen materiaal dan krijg je een korting van € 35,-. Een helm is voor iedereen verplicht. Eventueel kan deze gehuurd worden (€ 10,- extra). Na het betalen van het inschrijfgeld (75,-)  betaalt u tenslotte het eindbedrag minus het inschrijfgeld! De betaling kan gespreid plaats vinden. De allerlaatste betaling moet uiterlijk 21 dec 2018 zijn bijgeschreven op het rekeningnummer K.A. Brouwer NL72INGB0755584104. Te late betalingen kunnen leiden tot plaatsing op een eventuele wachtlijst. Dit geldt ook voor het niet betalen van het inschrijfgeld bij de inschrijfing.

 

Inschrijvingen

Het moment van inschrijven is niet leidend voor het wel of niet ingeloot worden voor het CLV Skikamp. Eerste klassers en examenkandidaten hebben voorrang bij plaatsing. Tevens dient de organisatie rekening te houden met de beschikbare kamers en de verdeling van jongens en meisjes. Zijn er meer inschrijvingen voor het CLV Skikamp dan we kunnen plaatsen, dan gaan we loten! Let op: Inschrijven betekent dus ook direct het inschrijfgeld van 75 euro betalen. Zonder betaling is de inschrijving niet geldig. Het bedrag kan worden overgemaakt naar K.A. Brouwer NL72INGB0755584104

Tenslotte, het betreft dus een skikamp! Voor leerlingen is het dus niet mogelijk om als snowboarder mee te gaan; ongeacht het niveau van de snowboarder (-ster) is er dus geen afweging om eventueel zelfstandig te snowboarden. De skileraren plaatsen alle leerlingen op grond van hun vaardigheid in de te vormen skigroepen.

 

Heb je zin in een fantastische skivakantie?

Let op: de inschrijving ziet er anders uit dan voorgaande jaren.

Volg deze stappen:

1. klik op de link

2. log in met uw eigen emailadres en deze code: CLV220219.NEU

3. u krijgt een vragenlijst te zien. Vul deze gelijk in met de juiste gegevens

4. Klik na het correct invullen op verzenden.

5.uw gegevens worden verwerkt

6. er verschijnt een pop-up scherm met : Alles met succes verwerkt!

7. klik nu op log out.

Wilt u toch nog een wijziging doorvoeren, volg dan bovenstaande stappen nogmaals. Mocht dit niet meer lukken, neem dan contact op met klp@clv.nl Janneke Klomp.

Vergeet niet om ook direct het inschrijfgeld van 75 euro over te maken om de inschrijving compleet te maken. K.A. Brouwer NL72INGB0755584104

Let op! De inschrijvingen sluiten op vrijdag 19 oktober 2018. Schrijf je dus snel in!

Klik hier om je in te schrijven.

 
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)