CLV musical achter de schermen

CLV musical achter de schermen

Het team

Het kernteam is de kern van de musicalopzet. Het kernteam bestaat uit: Arjen Threels, Elien van der Meer, Marije van der Veen en een aantal leerlingen. Het kernteam is de letterlijke kern van de musical. Zij nemen belangrijke beslissingen, nadat ze het hier natuurlijk met hele crew over hebben gehad en houden de hele groep in de gaten. De groep bestaat dan ook uit mensen die werken in de drie ‘hoogste’ functies van de musicalcrew: de dirigent, regisseur en de producent.

De dirigent (Arjen Threels), is degene die de leiding en eindverantwoording heeft over alle muziek. Hij zorgt dat de muziek er komt en hij bewerkt de muziek zo dat het past bij het aantal en de soorten instrumenten die hij dat jaar in zijn orkest heeft. Dit bewerken doet hij door te luisteren naar de muziek en muziekregels toe te passen. Dit kan hij verwerken in een computer programma, maar soms moet het ook gewoon met behulp van een cd, stemvork, potlood en gum, met de hand gebeuren! Wanneer dat allemaal af is, kan de muziek gekopieerd en uitgedeeld worden. Dan begint het oefenen, oefenen en oefenen. Omdat Arjen als enige docent betrokken is bij de musicalorganisatie staat hij met zijn functie op school bovenaan de musicalcrew.

De producenten hebben als taak: de eindverantwoordelijkheid voor de musical. Dit klinkt erg simpel, maar is veel veelomvattender dan je zou denken. De producenten moeten namelijk het overzicht houden over de hele musical. Hierbij horen de financiën en de planning. Hiervoor moeten zij regelmatig bij activiteiten aanwezig zijn, overleg voeren met de verschillende afdelingshoofden en zorgen dat er na de musical een dvd geproduceerd wordt.

De regisseurs zijn eindverantwoordelijk over de vormgeving en de inhoud van het stuk. Zij houden zich voornamelijk bezig met het script en het toneelspel. Ze leiden de toneelrepetities en maken een sfeer- en decorplan samen met decor. Verder sturen ze de andere groepen aan samen met de producenten. Het klinkt simpel in een paar regels, maar het vergt veel organisatie, werk en tijd.

 
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)