CLV Musical logo

Cinderella the musical in 2018
 

CLV Musical

Het hele jaar wordt er door een grote groep enthousiaste CLV-leerlingen hard gerepeteerd om een spetterende musical op het podium te zetten. Een deel van hen zijn zelf op het podium te bewonderen, maar ook achter de schermen wordt er hard gewerkt om de musical tot een groot succes te maken. Alles wordt door de leerlingen zelf gedaan zowel toneel als dans, decor, orkest, koor, grime, kostuum, acquisitie en techniek. Iedere leerling van het CLV kan meewerken aan de CLV-Musical. Aan het begin van het jaar starten we met audities, waarna de wekelijkse repetities van start gaan. We sluiten af met drie fantastische voorstellingen in theater De Lampegiet.

Dit jaar gaan we op 11, 12 en 13 maart genieten van Hercules the musical. Na vele succesvolle films en verhalen over deze Griekse held hebben de regisseurs voor het CLV hun eigen bewerking gemaakt.

Het bijzondere van de CLV-Musical is dat de leerlingen alles regelen. De enige docenten in dit verhaal zijn Arjen Threels, Elien van der Meer en Marije van der Veen, ook wel de papa, mama en het nichtje van de musical genoemd. Dit team is verantwoordelijk voor het eindresultaat van de musical. Al voor het schooljaar begint, gaat het kernteam aan de slag met het kiezen van een musical voor het jaar erop. Het organisatorische werk is voor de producenten. Zij regelen het repetitieweekend, de kaartverkoop, het contact met de Lampegiet en het contact tussen de disciplines.

Arjen Threels, de dirigent, is degene die de leiding en eindverantwoording heeft over de musical en de muziek. Hij zorgt dat de muziek er komt en hij bewerkt de muziek zo dat het past bij het aantal en de soorten instrumenten die hij dat jaar in zijn orkest heeft. Soms moet dit gewoon met behulp van een cd, stemvork, potlood en gum, met de hand gebeuren! Elien is de musical coach, zij oefent met het koor en zingt zelf mee. Ook zorgt zij ervoor dat alle acteurs en danseressen spetterend op het toneel staan. En Marije, onze andere coach, speelt ook mee in het orkest. Samen met het kernteam zetten zij zich honderd procent in om de musical in goede banen te leiden.

Elk jaar is het weer een groot succes en met elkaar maken we er een onvergetelijke ervaring van!

 
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)