Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

Actiedag Stick2Uganda CLV één groot feest

Op vrijdag 24 mei stond het Christelijk Lyceum Veenendaal geheel in het teken van 'Stick2Uganda'. De school ondersteunt, voor de vierde keer, dit Oegandaproject met een actiedag. Het werd een zonnige dag vol activiteiten, gastlessen en een sponsor-estafetteloop.

Gastdocenten gaven les aan klassen in de bovenbouw. De informatie van de Nederlandse ervaringsdeskundigen over hun eigen project of reis waren indrukwekkend. Maar de verhalen van mensen uit Afrika zelf, die vertelden over hun eigen geboorteland of plaats waren onbetaalbaar.

Verder waren er de djembé-sessies waarin 250 leerlingen tegelijk de ritmes van Afrika kregen aangeleerd. Voor de brugklassen begon de dag met een estafette-sponsorloop. Daarna werd het Brughuis omgetoverd tot een groot marktplein met onder meer etenswaar, een spooklokaal, Afrikaans haarvlechten en je kon een rondje rijden met een pony. Klas 2 waren bij the Maxx waar zij al trampoline springend of vanuit de escaperoom of glow-golfbaan zich inzetten voor het goede doel.

Hoewel nog veel geld moet binnenkomen schat de projectgroep Stick2Uganda CLV de opbrengst op € 11.000,00. Dat zou een prachtig resultaat zijn.

Stichting Stick2Uganda werkt samen met lokale gemeenschappen in Masaka en universiteiten in Kampala. In Kampala werken Oegandese universitaire docenten en studenten samen met CLV ambassadeurs aan praktische projecten voor lokale kleinschalige bedrijvigheid en duurzame ontwikkeling. Het doel is: Oegandese initiatieven ondersteunen en ingang zetten met als inzet blijvende verbetering van de lokale economie. Jaarlijks reizen 24 leerlingen en vier docenten van het CLV naar Oeganda voor projectbezoeken.

 

Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl