Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

Volleybalvrienden; een verslag van een prachtige avond

Vrijdag 5 april jl. was het zover. In samenwerking met Ditters makelaars als hoofdsponsor en het CLV werd voor de derde keer het benefiet volleybaltoernooi gehouden. De opbrengst komt net, zoals voorgaande jaren, weer volledig ten goede aan de Stichting Stick2Uganda (S2U). Ditmaal in de korfbalhal van SKF. Stichting De Groene Velden heeft ons de hal gratis ter beschikking gesteld.  

Het Benefiet Ditters-CLV volleybaltoernooi is een toernooi met een bijzonder karakter. Recreatief, sociaal en niet alleen gericht op volleybal. De gezamenlijke maaltijd is het ontspannen begin. Goed voor de innerlijke mens, maar ook voor het contact onderling.

13 teams hebben zich ingeschreven. Wat daarbij opvalt is het aantal jongerenteams. Iets wat wij van harte toejuichen en wat bij uitstek de doelgroep is waar het bij S2U om gaat.

Welkom
Cees heet iedereen welkom en licht het programma toe. Na de maaltijd wordt begonnen met een selectie ronde, waarna er een nieuwe indeling wordt gemaakt.

De maaltijd
Al vanaf 11.00 uur in de ochtend zwaait Valérie van Nattem de scepter in de keuken van deMaes cateringservice. In samenwerking met een viertal S2U ambassadeurs bereiden zij een origineel Afrikaans drie gangen maaltijd. Dick van de Maes en Valérie hebben alles tot in de puntjes geregeld. Meer dan 60 deelnemer zitten klaar, als Valérie en haar team stipt op tijd de overheerlijke maaltijd uitserveren. Natuurlijk wordt ook deze keer de maaltijd besloten met de zo geliefde "huisgemaakte" Afrikaanse oliebol. Het was weer een feestje om aan te schuiven.

De wedstrijden
De eerste opwarmronde begint om 19.10 uur. Omdat het niveau van een aantal teams heel dicht bij elkaar ligt, besluiten we om een poule van 5 en twee poules van 4 te maken. Veel teams zijn aan elkaar gewaagd, de verschillen zijn klein. De sfeer is bijzonder goed. De SKF hal speelt daar zeker een rol in. Alle teams in 1 sporthal maakt dat er één gezellige volleybalsfeer heerst.

Er zijn sportieve wedstrijden op verschillend niveaus , mooie acties en spannende spelsituaties. Iedereen knokt voor de punten maar geniet bovenal van het spel. Het is goed om te zien dat jongere teams tegenstand kunnen bieden in wedstrijden tegen de doorgewinterde "oudere garde".

De uitslag
Na meer dan 2,5 uur spelen zitten alle teams voldaan, gedoucht en klaar voor een drankje in de SKF sponsorruimte.

In afwachting van de uitslag  ……………………

1. Etric 1

2. Etric 2

3. Sectie BO

4. Rookton

5. Jonkies

6. Smach 1

7. Smach 2

8. MVJT

9. VCV

10. So far so good

11. Alle ballen op Louise

12. Anonymous

13. M4Al


Bedankt!
De Stichting Stick2Uganda bedankt alle deelnemers en de sponsors: Ditters Makelaars (hoofdsponsor); deMaes cateringservice; het CLV, café, De Compaen (Ede) en Stichting De Groene Velden.

Onze dank gaat ook uit naar de S2U ambassadeurs die mee hebben geholpen om de maaltijd voor te bereiden  en andere vrijwilligers die geholpen hebben met de inrichting van de hal.

“Vrijwillige’ bijdrage benefiettoernooi
De opbrengst, die volledig naar de Stichting Stick2Uganda gaat is, dankzij de bijdrage van de sponsors en de bijdrage van de deelnemers (tot nu toe) al uitgekomen op het prachtige bedrag van ruim € 1.150,00

Wij kijken weer terug op een prachtig toernooi mooi waarvan we rustig kunnen zeggen dat dit weer voor herhaling vatbaar is. De eerste teams hebben zich alweer gemeld.

Voor de foto - impressie van het toernooi verwijzen we naar de website of op onze facebookpagina

Cees Gouw  en Gerda Smits-Boenink

Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl