Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

Het gemis van de Duitse sfeer

We zijn weer begonnen met de normale schoolweek. Eerlijk gezegd vallen de lessen behoorlijk tegen na een fantastische week in München. Er hangt een zelfde stilte als op de terugreis in de bus. Er worden geen Hollandse hits meer gezongen en onze armen ondersteunen ons hoofd nu en zwaaien niet meer door de lucht. Net als in de bus zit iedereen de tijd uit voor we naar huis mogen.

De busreis was niet het enige moment waarop velen van ons niet meer wisten wat we moesten zeggen. Zo vielen die stiltes op het moment dat we moesten slikken in het concentratiekamp Dachau of toen we de Obersalzberg met vierentwintig procent beklommen, net nadat we de bunkers van Hitler hadden bezocht. 

Maar we hebben ook ontzettend genoten. De sfeer zat er vanaf de vroege uurtjes tot de late uurtjes goed in. Zo zetten we ons voor schut in München met allerlei opdrachten, pakten we heerlijke terrasjes waarmee we de Duitse mensen amuseerden, gooiden we sneeuwballen naar elkaar in de bergen, zongen we in de ondergrondse treintjes van de zoutmijn de aanstekelijkste nummers, gilden we het uit op veertien meter hoogte in het klimbos en waren we weer vol energie nadat we onze buik gevuld hadden met schnitzel.

Dus ja, een week om nooit te vergeten. Een week waar we niet alleen van het zonnige weer en het mooie uitzicht hebben genoten, maar vooral van elkaars gezelschap. Ik zeg: "München, aufwiedersehen!"

Janine Beijer

  • Het gemis van de Duitse sfeer
  • Het gemis van de Duitse sfeer
  • Het gemis van de Duitse sfeer
  • Het gemis van de Duitse sfeer
  • Het gemis van de Duitse sfeer
  • Het gemis van de Duitse sfeer
  • Het gemis van de Duitse sfeer
Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl