Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

KCM: Kunst & Cultuur Management

Graag willen wij aan u voorstellen…….het Kunst & Cultuur Management team.
Als kunstdocenten willen wij de talenten van leerlingen zo ver mogelijk begeleiden. In de bovenbouw zoeken we naar een verbinding tussen hun talenten nu op de middelbare school en hoe dit een plek in hun toekomst kan krijgen.

Kunst & Cultuur Management voedt de ondernemersgeest van de leerlingen die al actief en nieuwsgierig zijn in en naar de culturele en creatieve industrie. Leerlingen kunnen bij KCM onderzoeken welke hoek van de culturele of creatieve industrie hen het meest ligt. Onze creatieve talenten gaan bijvoorbeeld aan de slag met maatschappelijke toepassingen van hun beeldend werk, design ontwerpen, organisatietalent, hun ontwerpen van games en de bijbehorende interactie, media opnames, muziek en theatervoorstellingen en performances. Dus geen ideeën die in hun creatieve brein blijven hangen, maar ze worden ingezet binnen de schoolmuren en juist ook daarbuiten. Kunst & Cultuur Management slaat een brug tussen creativiteit en zakelijk denken en dit in de praktijk brengen. Alle activiteiten binnen Kunst & Cultuur Management hebben het doel om de leerling voor te bereiden op zijn of haar creatieve toekomst.

Thijmen van Stekelenburg, Fleur du Pre, Nynke Mentink, Thom van Kesteren, Britt Lucas, Yzette Aro, Engelina Aro, Gwyneth Cook en Renée Kuijper zullen het komende jaar bezig zijn met wat zij in de toekomst willen gaan doen in de creatieve sector. Dit doen ze door middel van vier groepsbijeenkomsten en daarnaast krijgen ze individuele begeleiding op maat. Voor ieder leerlingen zullen we bekijken hoe we kunnen voorzien in hun vragen. Bijvoorbeeld door: hulp bij het opbouw van hun portfolio, opleidingskeuze, gastcolleges van kunststudenten of een dag meeloop bij een creatieve, culturele instelling. Op school zijn zij de ambassadeurs van Kunst & Cultuur vakken en daarnaast brengen wij ze in contact met de creatieve, culturele instellingen in Veenendaal. Kunst & Cultuur Management is een onderdeel van het Plusdocument.

Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl