Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

Geslaagde dag met studenten uit Cambodja

Woensdag 6 december mochten wij zes hele bijzondere gasten uit Cambodja verwelkomen op onze school. Onze school doet al jaren mee aan de IJSO (International Junior Science Olympiad) en dit jaar wordt de internationale wedstrijd gehouden in Nijmegen. Als participerende school aan deze internationale wedstrijd zijn wij gekozen om de studenten voor een dag mee te nemen in het leven van een echte Nederlandse scholier.

Allereerst hebben wij kennis gemaakt met de Cambodjanen en hen informatie gegeven over het dagprogramma. Daarna hebben we twee presentaties van leerlingen bijgewoond die onze buitenlandse gasten meer vertelden over hoe ons nieuwe schoolgebouw zo duurzaam mogelijk kan worden gebouwd. Dit vonden ze erg interessant. Vervolgens hebben wij ook nog een presentatie gegeven over onze school en het Nederlands schoolsysteem uitgelegd samen met een derde klas van meneer Gijsbertsen. De meeste Cambodjanen begrepen het systeem niet direct, maar toen ze het begrepen kwamen we erachter dat ons schoolsysteem erg verschilt met dat van hen.

Buiten de activiteiten op school zijn wij gezamenlijk naar de Cupcakerij (aan de Zandstraat in Veenendaal) gegaan en daar overheerlijke scones gebakken. Toen wij deze activiteit hadden afgerond, zijn we weer naar school gegaan en hebben onze gasten nog een les Science bij de eerste klas mogen bijwonen.

Al met al een geslaagde dag!

Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl