Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

CLV Sportklas 1 gaat voor ‘Elfstedentocht!

Op maandag 19 december was het een drukte van belang op het plein van het CLV.  Er stonden maar liefst vijf bussen klaar om de ruim 200 sportklasleerlingen van het CLV naar de ‘De Vechtse banen’ in Utrecht te brengen. Dit bezoek was de afsluiting van het eerste halfjaar sportklas waarin de sportklassers al kennisgemaakt hebben met veel verschillende sporten.

In Utrecht aangekomen stapten de sportklasleerlingen de bus uit waarna zij naar de ingang van de ijsbaan sprintten. Daar was de route naar het ijs al snel gevonden. Zo snel mogelijk trok iedereen de schaatsen aan en spoot het ijs op. Sommigen hadden de slag direct te pakken, sommigen waren blij met de kussens die aan de zijkant van de baan staan en met de rekjes die er waren. Na een half uurtje op de schaatsen kwam de ‘Zamboni’ het ijs op om het ijs te dweilen. Een welkome pauze nadat een aantal al een halve ‘Elfstedentocht' hadden afgelegd. Aan de rand van het ijs was een stempelpost ingericht en zodra het licht op groen sprong spoten de sportklassers weer het ijs op om zo snel mogelijk de elf rondes af te leggen. Een fantastisch gezicht en mooi om te zien hoe fanatiek iedereen de rondjes aflegden! Ook al was bij sommige sportklassers de vermoeidheid al zichtbaar, ze bleven gaan! Na elf rondes mocht iedereen vrij schaatsen en de beleving was zó groot dat een aantal zelfs na de elf rondes nog verder gingen met het verzamelen van stempels!

Een mooie activiteit die perfect past in deze periode, zeker nu de kerstvakantie voor de deur staat! Na de vakantie krijgt het thema ‘Presenteren & Demonstreren’ een vervolg waarbij toegewerkt wordt naar een echte turndemonstratie. Voor de sportklassers ligt er dus (ook met het sportklaskamp) nog genoeg leuks in het verschiet!

Bekijk hier de foto's.

 

 

 

Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl