Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

Klas 6 vwo MAW heeft de EU-koorts te pakken

Klas 6 vwo maatschappijwetenschappen vertrok onlangs naar Brussel om daar een Europees avontuur tegemoet te gaan. Al de eerste avond kregen we na een gezellig diner de kans om al onze brandende vragen over werken voor de EU te stellen aan een fractiemedewerker van Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy. Na dit vragenuurtje wandelden we de toeristisch naar ons hotel, om zo ons onder te dompelen in  Brussel-by-night.

Na een goede nachtrust en stevig ontbijt waren we helemaal klaar voor wederom een educatieve dag. Centraal stonden de activiteiten van het Europees parlement. Een rondleiding met Nederlandse begeleiding en een bezoek aan het Parlementarium volgde. We werden gedompeld in het Europese warme bad.

Na zoveel info was iedereen wel toe aan wat ontspanning en gelukkig stond er na wederom een heerlijk diner ontspanning op het programma in de vorm van discobowling. Na het fanatieke bowlen eindigden we de avond al zingend (of blèrend) onder de locals in een karaoke bar en gingen vervolgens ons bed in om fit de laatste dag door te kunnen komen.

Op de laatste dag stond de mooie stad Brussel zelf centraal en bezochten we het Atomium, het park Mini-Europa (leuk!) en tot slot de stad zelf. In de namiddag stond de Flix-bus op het station weer klaar om ons moe maar voldaan en een heel stuk wijzer weer naar het prachtige Veen terug te brengen. Met ietwat verhoging: de EU-koorts heeft ons te pakken!

  • Klas 6 vwo MAW heeft de EU-koorts te pakken
  • Klas 6 vwo MAW heeft de EU-koorts te pakken
Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl