Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

CLV-LAN viert vijfentwintigste editie

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november organiseerden we voor de vijfentwintigste keer de CLV-LAN party. Leerlingen kwamen vrijdagmiddag met hun computer of spelconsole naar school om daar via een speciaal aangelegd lokaal netwerk (LAN) 24 uur lang games tegen elkaar te spelen, kennis uit te wisselen en een gezellige tijd met elkaar te hebben. Het aantal inschrijvingen was overweldigend. Er werden ruim 50 tafels extra geplaatst ten opzichte van de vorige editie, waarmee in totaal 160 plekken beschikbaar waren. Een absoluut record!

 

Zodra iedereen een plek had gevonden, kon CLV-LAN  25 echt beginnen. Na het avondeten bekeken de deelnemers op de beamers een video van de afgelopen 24 edities. Vervolgens werden alle deelnemers welkom geheten en werden de sponsors bedankt. Hierna konden de eerste competities beginnen. Fanatiek stortten de leerlingen zich op hun virtuele wedstrijden. Hoewel er zoals elk jaar ook slaapplekken waren geregeld, werd daar maar mondjesmaat gebruik van gemaakt. De échte LAN party deelnemer blijft natuurlijk wakker tot het eind van het evenement, om thuis vervolgens de nodige uurtjes slaap in te halen.

 

In 2001 werd de eerste editie van de CLV-LAN gehouden in de Brugkuip. Met ongeveer 30 deelnemers en een organisatie bestaande uit een aantal enthousiaste leerlingen was de eerste en enige succesvolle LAN-party op een middelbare school in de regio een feit. In de loop der jaren is het evenement gegroeid en zowel technisch als organisatorisch volwassen geworden.

 

Een aantal leerlingen en oud-leerlingen zorgt nog steeds voor netwerk, stroom, catering, competities, toezicht en alles wat verder komt kijken bij de organisatie van een LAN party. In de weken vóór het evenement worden diverse vergaderingen gehouden en de nodige werkzaamheden op school in gang gezet. Vrijdagochtend wordt begonnen met het opbouwen van de techniek, een enorme operatie die enkele uren in beslag neemt. Na de pauze wordt de aula in minder dan twee uur omgetoverd tot een ware gaming area.

 

Waar vroeger hoofdzakelijk echte computerliefhebbers op het evenement afkwamen, zien we de laatste jaren vooral leerlingen deelnemen die het leuk vinden om samen te gamen en kennis uit te wisselen. De organisatie hoopt het succes van de afgelopen edities de komende jaren voort te zetten en nieuwe leerlingen enthousiast te maken voor computertechniek en het helpen organiseren van het evenement.

 

Een groot compliment aan alle organisatoren voor dit evenement dat feestelijke en vlekkeloos verliep!

Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl