print

Nieuws

Helemaal Crazy!

Een koninklijke familie wordt afgezet, sardientjes komen tot leven en bejaarden grijpen de macht. Enkele uitgelichte handen en benen verschijnen en dansen in blacklight. Niets was te gek tijdens de showcase van de kunst & cultuurklassen op maandag 23 juni.

In de langverwachte eindshow stonden de klassen 1 t/m 3 op het grote podium, waar zij het resultaat van de vele voorbereidingen toonden.

Van film tot dans, van muziek tot drama, de avond stond bol van acts uit alle disciplines van de kunsten. Tijdens een dramastuk over synchroon zwemmen zagen we zeemeerminnen, koraal en visjes boven het toneel hangen. Zelfs de sardientjes hingen er in blik toen leerlingen de rol van deze vissen speelden. Alle decorstukken waren door de leerlingen zelf gemaakt, evenals sommige kostuums.

Het theater was tot de nok toe gevuld en het publiek zat niet stil. Een stoet aan supermodellen kwam in de zaal voorbij en even later vroeg een dictator de bezoekers nadrukkelijk te gaan staan.

Dit schooljaar werkten de scholieren hard in de verschillende disciplines. Per periode kregen zij een andere docent met een eigen specialiteit. Zo leerden ze onder andere (beter) zingen, met stokken ritmes laten klinken en allerlei dansen, van moderne stijl tot hiphop. De leerlingen brachten de ideeën in, de leraar gaf er richting aan en hielp bij een professionele presentatie. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat het publiek gelooft dat je een fanatieke bejaarde bent? Hoe sta je op het podium terwijl je zingt? En hoe kondig je een eigen stopmotion-film aan?

Het was, kortom, een avond lang genieten voor het publiek. Het applaus aan het einde was dan ook welverdiend.

 

Een indruk in ons Picasa webalbum:

;

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)