print

Nieuws

Bètadag havo3

Twintig havo3 leerlingen zijn naar de Bètadag van de Universiteit Wageningen geweest. Zij hadden een mooi programma, toegespitst op leerlingen die twijfelen welk profiel te kiezen.

De dag begon met een welkomstwoord, in de vorm van een inleidend college in een echte collegezaal, met erg fijne stoelen... Het college ging over de zaken waar de Universiteit Wageningen onderzoek naar doet, daarna waren er 4 ronden met tussendoor een lunch verzorgd door de catering.

Ronde 1 Reageerbuisvlees; De eerste reageerbuisbiefstuk is al 'geoogst', maar het moet ook nog een beetje smaken en voelen als een echte biefstuk.

Ronde 2 Met De Neus In De Boter; Eerst een introductie over de rol/functie van melk voor de levensmiddelentechnologie en daarna weer een leuk practicum. Tijdens dit practicum gingen we als een echte levensmiddelentechnoloog aan de slag om zelf boter te maken.

Ronde 3 Geluidsfilter Solderen; Geluidsfilters zijn essentieel voor muziek. De leerlingen knutselden en soldeerden er zelf één in elkaar, en zagen met behulp van een oscilloscoop hoe het werkte.

Ronde 4 Million Dollar Plan(t)s; Creëer je eigen superplant, dat was de opdracht bij deze plantaardige versie van Levensweg.

Vanaf 16:15 stond er napraten in studentencafé The Spot in Orion op het programma, maar de kinderen waren blij dat ze moe maar voldaan naar huis konden, sommigen moesten nog méér dan een uur door regen, wind en kou naar huis fietsen.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)