print

Nieuws

Dansdag CKV voor klas 4

O help moet ik dansen?! 

Dit hoor je het vaakst wanneer we de dansdag aankondigen. Nu alle excursies niet door kunnen gaan zijn we super blij dat we deze activiteit (volgens corona-richtlijnen) kunnen organiseren.

Stap 1 is dus alle angst wegnemen, maar het beleven maakt meer indruk dan het te vertellen. The Dance Project kan leerlingen op een gave manier meenemen in de ontdekking van dans. Leerlingen worden als start verrast met een dansvoorstelling van dansstijlen door de tijd heen met bijbehorende attributen en kostuums om het beeld compleet te maken. Enkele vrijwilligers durven ook wat moves te laten zien. Maar wie heeft de stijlen onthouden? Als vanzelfsprekend weet 1 iemand geen stijl meer te benoemen. Dit veroorzaakt de start van de dansacties bij de leerlingen. Eerst een gezamenlijke warming-up met enkele basis oefeningen en daarna mogen ze zich aansluiten bij verschillende workshops.

Het resultaat... Ervaring en beleving van dans wat ze laten zien in een slotoptreden en in plaats van 'o help' een 'yes ik heb dit gedaan en het was eigenlijk heel leuk!'

Sectie CKV

  • Dansdag CKV voor klas 4
  • Dansdag CKV voor klas 4
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)