print

Nieuws

Storytelling #geschiedenisschrijven

Stel je voor… Over vijftig jaar is het nieuwe gebouw van het CLV niet meer zo nieuw. De lokalen zijn niet meer van nu, de muren zijn grauw en de ooit zo moderne techniek is al lang niet meer van deze tijd. Kortom, een goed moment om het gebouw af te breken. Tijdens de sloop ziet de kraanmachinist tussen de brokstukken een pakketje liggen. Hij roept z’n collega’s, ze zetten hun helmen af en samen maken ze het mapje open. Tot hun verbazing zien ze de felgekleurde brieven met een aantal vervaagde foto’s. Met veel aandacht beginnen ze te lezen…

Schrijf een brief aan een brugklasser in 2070, een dialoog tussen je ‘ik’ nu en die in 2070 of schrijf een brief vanuit de toekomst waarbij je terugkijkt naar vijftig jaar geleden. Met één van deze opdrachten zijn onze Storytellers maandag 17 februari op de talentdag Storytelling aan de gang gegaan. Met een pen vol inspiratie, creativiteit én inkt zijn er heel wat felgekleurde blaadjes volgeschreven. Nadat de bijpassende polaroidfoto’s in en om de school zijn geschoten, zijn de verhalen aangeboden aan meneer De Vos en mevrouw Wouters. Zij zullen ervoor zorgen dat dit stukje geschiedenis in de nieuwbouw ingemetseld wordt.

’s Middags zijn de leerlingen aan de slag gegaan met een workshop Verhalen vertellen onder leiding van Ernst Weerstra van Het verteltheater. Wat doe je met je mimiek, je lichaamshouding en je stem tijdens het vertellen? Onze storytellers weten het!

 

  • Storytelling #geschiedenisschrijven
  • Storytelling #geschiedenisschrijven
  • Storytelling #geschiedenisschrijven
  • Storytelling #geschiedenisschrijven
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)