print

Nieuws

Weber Tour 2020

Vier dagen lang trokken 25 VWO 6 leerlingen met in hun profiel het keuzevak maatschappijwetenschappen (MAW) en hun begeleidend docenten door Nederland, Frankrijk en Duitsland. Deze Weber Tour 2020 begon met een bezoek aan Maastricht waar de basis van de EU in 1992 is bekrachtigd.

De reis werd vervolgd met het bijwonen van een zitting van het Europees parlement in het Franse Straatsburg. CU-afgevaardigde Peter van Dalen beantwoordde vervolgens vragen en belichtte het standpunt van zijn partij op (pan-)Europese zaken, zoals CETA, juist deze week behandeld in de Tweede Kamer.

Na het bezoek aan deze Europese hoofdstad was het Duitse Heidelberg de volgende de stop. Ook een hoofdstad, maar dan van de Romantiek. En de plek waar socioloog Max Weber zijn theorieën over rationalisering en onttovering & over het verband tussen het protestantisme en kapitalisme op papier zette. Weber wordt ook wel gezien als de vader van de moderne sociologie en van de vernieuwde inhoud van  MAW.

De leerlingen droegen een belangrijk steentje bij aan het programma met hun eigen bijdragen over uiteenlopende, passende onderwerpen. Er was ook ruimte voor plezier en ontspanning, met vermaak en lekker eten, maar zonder alcohol, dat is logisch. Al met al een paar mooie dagen samen weg, voor leerlingen én begeleiders.

  • Weber Tour 2020
  • Weber Tour 2020
  • Weber Tour 2020
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)