print

Nieuws

Tosti's voor het goede doel!

Leerlingen uit VWO 6 hebben met het vak Management & Organisatie een project opgezet om geld in te zamelen voor het goede doel, Compassion. Het geld wordt ingezameld met de verkoop van onder andere tosti’s in de grote pauze (tegenover S53).

Niet alleen zamelen de leerlingen geld in, maar zij leren ook hoe het is om te ondernemen. De klas is verdeeld in verschillende werkgroepen die zich bezighouden met taken, welke binnen een echte onderneming ook voorkomen. Wil je op de hoogte blijven? Volg de Tosti Corner dan op instagram.

Over Compassion
Compassion begon in 1952 in Korea met de droom van één man: de Amerikaanse evangelist Everett Swanson. Tijdens en vlak na de Korea-oorlog zag hij de verschrikkingen in het land waar hij als legerpredikant werkte. Kinderen zwierven op straat, omdat ze wees of verstoten waren.

Terug in Amerika liet het Swanson niet los en begon hij een weeshuis te ondersteunen. Al snel kwamen er meer weeshuizen bij en bleek dat er behoefte was aan langetermijnhulp. In 1952 zette hij een sponsorprogramma op. Zo kon een westers gezin een kind in nood ondersteunen: het begin van Compassion. Zijn inspiratie kwam uit Mattheüs 15:32: “I have compassion on the multitudes. I will not send them away."

Meer informatie vind je hier
Doneren? Dat kan hier

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)