print

Nieuws

Inloopmiddag vaccineren bij GGD in Veenendaal

Vrijdagmiddag 29 november 2019 vindt er op de GGD-locatie aan de Verlaat 20E in Veenendaal een inloopmiddag vaccineren plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Ouders en kinderen/jongeren van 0-18 jaar kunnen terecht voor vragen over vaccineren én kunnen gratis de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) halen. Alle inwoners van Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Woudenberg zijn deze middag van harte welkom.

Jeugd-artsen van GGD regio Utrecht staan deze middag klaar om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over vaccinaties. Ook kinderen/jongeren die om wat voor reden dan ook de vaccinaties uit het RVP niet hebben gehad, zijn welkom om alsnog de vaccinatie te halen. Denk hierbij aan de diverse vaccinaties die op het consultatiebureau worden gegeven. Bijvoorbeeld de vaccinatie die beschermt tegen bof, mazelen en rode hond (BMR-vaccinatie). Maar jongeren kunnen ook terecht voor de groepsvaccinaties, zoals de prik die bescherming biedt tegen meningokokkenziekte ACWY. Of de HPV-vaccinatie die bescherming biedt tegen het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken.

Op de website van het RIVM vindt u meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma.

Het belang van vaccineren
De vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma beschermen kinderen tegen ernstige ziekten. Sinds de komst van vaccinaties zijn in Nederland al duizenden levens gered en is er veel leed voorkomen. Dankzij vaccinaties zien we de ziekten waar we tegen vaccineren bijna niet meer, maar vaccineren blijft nodig. Als veel kinderen gevaccineerd zijn, komen uitbraken van ernstige infectieziekten vrijwel niet voor. Op deze manier zijn ook kinderen die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden, zoals pasgeboren baby’s en kwetsbare patiëntjes, beschermd.

Kunt u niet de inloopmiddag in Veenendaal bezoeken? Op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur kunt u chatten met een jeugdverpleegkundige van GGD regio Utrecht via www.ggdru.nl/chatten. U kunt vragen stellen over o.a. vaccineren, opgroeien en gezondheid.

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)