print

Nieuws

G4 excursie Rijksmuseum van Oudheden

Op vrijdag 18 oktober zijn de gymnasiasten uit V4 de hele dag op excursie geweest naar het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) te Leiden. Na een korte rondleiding met als thema ‘waardevol of waardeloos?’ zijn leerlingen zelf in groepen aan de slag gegaan met het inrichten van een eigen tentoonstelling. Zij bogen zich over allerlei vragen omtrent dit thema: welke keuzes maak je? Kies je een thema of juist een chronologische opstelling? Wat vindt men ‘mooi’ in deze tijd? Hoe kun je publiek boeien met objecten die soms 2500 jaar oud zijn? Mag je ook ‘iets schokkends’ tentoonstellen? De theorie die deze periode bij KCV aan de orde is geweest kwam hierbij uitgebreid aan bod.

Met behulp van ‘instant cameras’ maakten leerlingen een campagneposter met door henzelf verzonnen treffende titels, zoals ‘Wild Wezen’, ‘Vormige vazen’ en ‘Kleur in de Kunst’.

’s Middags maakten we een stadswandeling met gidsen rondom het thema ‘De oudheid in Leiden’. Samen bekeken we welke invloed het Griekse en Romeinse erfgoed heeft gehad op de architectuur in deze mooie stad.

Deze excursie maakt deel uit van de doorlopende leerlijn excursies van het gymnasium en is een belangrijke stap in de voorbereiding op de Griekenlandreis in mei.

Het was een gezellige en inspirerende dag!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)