print

Nieuws

Expeditie CLV op excursie

Op 25 juni brachten de H4-klassen van Expeditie CLV een bezoek aan Hogeschool Aeres in Wageningen.

Wanneer we per fiets op dinsdagochtend om 09.00 bij Aeres Hogeschool in Wageningen (AHW) aankomen, is de zon nog niet te fel en waait er een verfrissende wind. Binnen is de ontvangst wél warm: er staat koffie & thee klaar, met voor iedereen een croissantje. Uit onze ooghoeken zien we een leerling er drie wegwerken in vijf minuten. Na een introductie over wat studeren aan AHW inhoudt en wat de belangrijkste verschillen met havo zijn, kunnen leerlingen kiezen uit zes workshops:
 

  1. Wat maakt een goede docent goed?
  2. Je begrijpt het pas goed als je het aan een ander kunt uitleggen – Voeding en communicatie
  3. EHBO bij gezelschapsdieren – Recreatie- en gezelschapsdieren
  4. Studieloopbaanbegeleiding
  5. Duurzame ontwikkeling in het onderwijs (de Jonge Klimaatbeweging)
  6. Bloem in bloemwerk.


Met het mooie weer mogen we vooral ook dingen doén. Zo blijkt bloemschikken inderdaad een kunst en moeilijker dan het lijkt. En weten we nu beter wat we moeten doen als onze hond zijn poot breekt, door gedegen oefening op een aantal knuffels. Onder toeziend oog van twee echte honden, dat wel. Tijdens de workshops worden de verschillen tussen havo en HBO duidelijker, bijvoorbeeld wat betreft mentoraat en zelfstandigheid. Om elf uur worden we getrakteerd op Cornetto’s, want ja, de temperatuur stijgt.

Voor de leerlingen is het goed dat ze nu kennis hebben gemaakt met een kleinschalige en intieme HBO in de buurt, heel anders dan de grote HAN die we in februari bezocht hebben. Voor ons is het fijn om te zien dat we op de goede weg zijn, want het grote gemis bij de beginnend studenten: geen praktijkervaring en geen ervaring met werken in projecten. Volgend schooljaar komen we graag weer terug.

Caroline Soesbergen, Ingrid van der Velden, Erwin Verweij, Johan Brons, Sjaak Meertens – Expeditie CLV

  • Expeditie CLV op excursie
  • Expeditie CLV op excursie
  • Expeditie CLV op excursie
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)