print

Nieuws

Good Fish Foundation trakeert op taart

In januari van dit jaar stond op het schoolplein een foodtruck van de Veenendaalse organisatie Good Fish Foundation (GFF). Het was de aftrap van een groot onderzoeksproject waarin zo’n 40 leerlingen uit VWO 4 in opdracht van de GFF, voor het vak CWO (Cultuurwetenschappelijk onderwijs), onderzoek moesten doen naar duurzame vis in Veenendaal.

Vandaag, 19 juni, hebben de leerlingen hun onderzoek afgerond door het te presenteren aan de medewerkers van de GFF. Ze hebben tal van menukaarten onderzocht, honderden enquetes verwerkt en tientallen interviews afgenomen. De resultaten hebben ze met behulp van wiskunde onderbouwd en verantwoord weergegeven in een onderzoeksverslag.

Algemene conclusies:

  • er is op een uitzondering na, onder de bevolking van Veenendaal, nauwelijks kennis over het belang van duurzame vis.
  • er is bereidheid om meer voor duurzame vis te betalen als het aanbod herkenbaar en duidelijk duurzaam zou zijn.
  • het aanbod van vis op dit moment helaas weinig duurzaam is (uitzondering zijn de supermarkten met wel 80% aan duurzame vis in het assortiment) omdat er weinig vraag naar is (wat weer verband houdt met het gebrek aan kennis).

 

De leerlingen deden naar aanleiding van deze conclusies hun aanbevelingen aan de GFF op het gebied van PR, activiteiten, evenementen en samenwerking. De organisatie neemt deze mee en komt binnenkort met een terugkoppeling.


Tijdens de presentaties stond er dit keer geen foodtruck met duurzame vis op het plein. Voor de twee beste onderzoeksgroepen was er wel taart. Een traktatie van de Good Fish Foundation als dank voor het vele werk dat verzet is.


Bedankt medewerkers van de GFF! Bedankt leerlingen! We hebben genoten van de leuke, leerzame en nuttige samenwerking. En wat ons betreft: wordt vervolgd.


Werkgroep CWO

  • Good Fish Foundation trakeert op taart
  • Good Fish Foundation trakeert op taart
  • Good Fish Foundation trakeert op taart
  • Good Fish Foundation trakeert op taart
  • Good Fish Foundation trakeert op taart
  • Good Fish Foundation trakeert op taart
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)