print

Nieuws

Actiedag Stick2Uganda CLV 2019

Op vrijdag 24 mei organiseert het CLV in samenwerking met de Stichting Stick2Uganda haar tweejaarlijkse goede doelen actiedag. Een dag waarbij de school zich inzet voor jongeren in Oeganda. Ouders, grootouders, iedereen is welkom op deze dag.

Stichting Stick2Uganda
Stick2Uganda (S2U) ondersteunt projecten in Oeganda. Werkgelegenheid  en duurzaamheid ondernemen zijn dit jaar de thema van de S2U actiedag. Jongeren in Oeganda hebben evenals Nederlandse jongeren idealen en verwachtingen over hun toekomst. Zij willen een eigen leven opbouwen. Goed onderwijs en werk helpt daarbij. Is dit voor hen bereikbaar? Armoede, werkeloosheid. Welke kansen heeft een jongere in Oeganda op een stabiele toekomst? En hoe kunnen Nederlandse projecten en organisaties Oegandese jongeren daarbij helpen? S2U ondersteunt werkgelegenheidsprojecten in Kampala. Elke twee jaar reizen CLV leerlingen/ambassadeurs naar Oeganda om ervaring op te doen met het begeleiden van deze projecten. Informatie over de Stichting Stick2Uganda kunt u vinden op www.stick2uganda.com

Vrijdag 24 mei: Stick2UgandaCLV actiedag 2019
De hele vrijdag staat in het teken van acties voor Oeganda. Komende weken gaan de ambassadeurs in tweetallen bij alle brugklassen en tweede klassen langs om hen hierover te informeren. De sponsor-estafette voor alle brugklassen is een van de belangrijkste sponsoractiviteiten op deze dag. Door de combinatie sponsorloop en estafette is dit onderdeel direct verbonden met de naam van de stichting.  ‘Stick’ roept een estafetteloper wanneer hij/zij het stokje overgeeft aan de volgende loper. De volgende loper weet dan wanneer hij/zij het stokje kan verwachten en over kan pakken. Iedereen kan door in een team te lopen meedoen, ook als je als leerling geblesseerd bent en daardoor niet mee kan lopen. De sponsor-estafette is rond 11.00 uur afgelopen.

Sponsoractiviteiten voor brugklassen
Klassen bedenken ook zelf sponsoractiviteiten. Bijvoorbeeld een sponsor wandel/fietstocht naar school.  De meeste mentoren en tutoren gebruiken deze actiedag gebruik voor andere sponsoractie. Voorbeelden zijn:

•             Zelfgebakken cake/taart verkopen

•             Frituren

•             Spelletjes, pannavoetbal

•             Lege flessen inzamelen

•             Toneelstuk maken

•             Drankjes verkopen

•             Maaltijd organiseren


En er zijn vast nog meer ideeën. Wanneer u als ouder een zoon/dochter hebt in de brugklas en een goed idee of plan hebt of op die dag wil helpen dan kunt u dat doorgeven aan: Denise van der Does-Diepeveen (d.vanderdoes@clv.nl).

Sponsoractiviteiten voor tweede klassen
De tweede klassen maken een keuze maken uit verschillende klasprogramma’s.
Klassen kunnen een eigen sponsoractiviteit opzetten of aansluiten bij een keuzeprogramma bij The Maxx. Dit programma bestaat uit de activiteiten jumpsquare, glowgolf, escaperoom of lasergamen bij de Maxx. Na de activiteit gaat de klas terug naar school om daar deel te nemen aan alle koop- en sponsoractiviteiten van de brugklassen.
Tweede klas activiteiten worden gecoördineerd door Rosanne Bakker-van der Mast (r.bakker@clv.nl).

Gastlessen voor derde klassen en hoger
Derde, vierde klassen havo en vwo en 5V krijgen in hun gewone rooster, lessen over ontwikkelingssamenwerking, hulp & handel. Zo’n 20 S2U ambassadeurs en gastdocenten vertellen uit eigen ervaring over hun reis naar Oeganda of werken of het begeleiden van projecten in Afrika. Wij zijn nog op zoek naar gastdocenten. Kent u potentiele gastdocenten of bent u er zelf één, dan zijn wij op zoek naar u. Wij zouden wij het op prijs stellen als u naam en email van de gastdocent doorgeeft aan Cees Gouw (c.gouw@clv.nl).

Tot vrijdag 24 mei

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)