print

Nieuws

Excursie Namen

"Impeccable!" was de eerste reactie van onze Franstalige partner in Namur aan het einde van de gespreksrondes met onze leerlingen afgelopen maandag. In een zonovergoten stad spraken de leerlingen uit vwo 3 maandag en dinsdag in het Frans over zichzelf, reizen, vakantiebestemmingen, een Franse stad, het leven in België en hielden zij een interview. Daarnaast was er nog een 'Mission Impossible', die terecht die naam droeg 😊

Alle leerlingen hebben zich voorbeeldig gedragen, waarvoor onze complimenten! In de feedback op de gesprekken is terug te lezen hoeveel de leerlingen inmiddels al kunnen in het Frans. Vaak stond er te lezen dat de leerling een goede houding had, goed meedeed, een groot begrip toonde en zelfs dat een leerling moedig was en doorzette waar het moeilijk was. Sommige leerlingen kunnen zich nog wel ontwikkelen qua vocabulaire en grammatica, maar ook die feedback was vaak herkenbaar voor de betreffende leerling. Onze samenwerkingspartner merkte na de gesprekken op dinsdag op dat we zo vaak als we maar willen mogen terugkomen. 

De leerlingen waren ook enthousiast. Een aantal zag van te voren wel een beetje op tegen de excursie, maar de meerderheid gaf 's middags aan dat ze het leuk vond en dat ze er veel van heeft geleerd. Een enkeling vond het wel vermoeiend, Namen ligt toch op ruim 3 uur rijden van Nederland. Toch is dat volgens onze leerlingen geen belemmering, de grote meerderheid raadt ons aan de excursie te blijven organiseren:

'Ik vond het ontzettend leuk en ook al was ik eerst een beetje nerveus, vond ik het uiteindelijk ontzettend leuk en heb ik erg genoten van vandaag'. 

'Je weet hoe het is om met echte Franse mensen te praten'.

'Het zorgt wel voor een goede ervaring met Frans'.

'Het was erg leerzaam, maar toch leuk'. 

'Ja, was gewoon goed geregeld allemaal'. 

'Het is erg gezellig en werkt goed voor je Frans'.

  • Excursie Namen
  • Excursie Namen
  • Excursie Namen
  • Excursie Namen
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)