print

Nieuws

Economics & Social Business, ondernemers in Veenendaal

Vrijdag 12 april. Thomas Lijten, jongste ondernemer van Veenendaal en eigenaar van Daisy’s ijssalon, opent op het bedrijventerrein ‘de Faktorij’ de 'leerjaar 3 E&SB dag' met zijn verhaal over ondernemen na het havo. Een succesverhaal. Een verhaal met als rode draad: niet stilzitten maar dromen, durven en doen.

Daarna gaan de 80 leerlingen in 4 groepen fietsend op weg naar lokale Veenendaalse ondernemers die allemaal iets met voeding hebben. 

Bij DeMaes-catering wordt verteld op welke wijze een lokale cateraar gezonde voeding uitdraagt en de leerlingen krijgen een broodje gezond, drinken en fruit. DeMaes, een cateraar met een grote klantenkring in Veenendaal en omgeving.

Dan op weg naar Roast & Toast, een kleine koffiebrander aan de Kazemat. Eerlijke koffie is het uitgangspunt, eerlijk in prijs voor de teler, de brander en de consument. Voor E&SB leerlingen de gelegenheid om echte, net vers gemalen koffie te proeven.

Na een korte stop op de Standaardruiter, waar met een spelvorm het teamgevoel wordt geprikkeld, gaan ze door naar het Veenendaalse stadsstrand.

Daar bij Daisy’s ijssalon maken de E&SB-ers zelf ijs en proeven ze de nieuwste ijssmaken. De dag eindigt daar waar hij ook begon, in ondernemersstijl.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)