print

Nieuws

Geweld...ig Leven !

Geweldig Leven! Is het thema van de paasvieringen van de mavo.

Geweld is in het leven van onze leerlingen een gewoon verschijnsel. Het is een belangrijk thema in de rapmuziek, films en games als Call of Duty…. Geweld is spannend, geweld is stoer?

Het wordt uiteraard anders wanneer geweld een onderdeel is van jouw persoonlijke leven. Wanneer je wordt uitgescholden, wordt bedreigd  of wanneer je geslagen wordt.  Dan maakt geweld letterlijk en figuurlijk jouw leven kapot. Ook het lijdensverhaal van Jezus is een verhaal vol geweld en gebrokenheid. Jezus wordt bespot, bespuugd, geslagen, krijgt een doornenkroon op het hoofd  gedrukt en wordt ten slotte gekruisigd. Jezus werd letterlijk en figuurlijk kapot gemaakt. Zo was hij mens en één in het  lijden van mensen.

Tijdens de vieringen is het thema, Geweld…ig Leven! onderwerp van gesprek in een talkshow. In deze talkshow wordt het verhaal van Jezus verteld en het levensverhaal van rapper Queen P. Queen P is  rapper Petra Pelties. Haar leven was heftig en vol geweld. Op het dieptepunt van haar leven, kreeg ze een bijzondere ervaring die haar leven redde. Het verhaal van Petra en het verhaal van Jezus vertellen ons dat geweld en de dood niet het laatste woord hebben. Er is hoop en er is nieuw leven. Dat is de boodschap van Pasen!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)