print

Nieuws

Economics & Social Business op bedrijvenbezoek

Maandag 18 februari gingen de 40 E&SB leerlingen uit klas 1 op de fiets naar Plantion Ede, een bruisende marktplaats voor bloemisten, hoveniers en detaillisten. Toen zij om 10.30 uur aankwamen was de handel op de veilingklok al uren achter de rug.

Bloemisten/hoveniers zijn om 05.30 uur in Ede om 06.00 uur precies op tijd aanwezig te kunnen zijn bij de veiling van de bloemen. Veilen op drie digitale klokken tegelijk. Veilen betekent mijnen, ofwel aankopen van duur naar goedkoop in drie seconden per lot. De bloemist/hovenier drukt en bepaalt en betaalt daarmee de prijs die de klok aangeeft. Een van de veilingmeesters legt uit dat je goed moet kunnen hoofdrekenen om in die korte tijd te weten wat de prijs per bos/bloem voor je handel betekent.

Na een wandeling door de immense hallen, waar trolleys de bloemen van de veilingruimte naar de busjes van de handelaren brengen, stonden we stil bij een afvalbak met goede bloemen.  Prachtige bossen rozen werden doorgedraaid (weggegooid) omdat ze niet de minimum prijs hadden opgebracht. Zonde maar blijkbaar nodig om de markt te beschermen. Daarna op weg naar McDonald’s Veenendaal. Niet alleen om iets te eten maar ook om rondgeleid te worden.

Drie McDonald’s managers stond voor ons klaar om alles te vertellen over producten, service en de bereiding. Ook kwam de internationale organisatie en financiële kant van McDonald’s aan de orde. Na een kijkje in de magazijnen, recycling units, de afhaalunit en de keuken, ging iedereen voldaan weer naar huis.

  • Economics & Social Business op bedrijvenbezoek
  • Economics & Social Business op bedrijvenbezoek
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)