print

Nieuws

V5 Gymnasium naar Rome

In de week van 4 t/m 8 maart zijn de V5 Gymnasiumleerlingen op cultuurreis in Rome. Dit is de laatste reis van een doorlopende leerlijn, die begonnen is in de  eerste klas om de Gymnasiumleerlingen steeds meer inzicht te geven in de  bepalende invloed  van  de Klassieke Oudheid  in ons hedendaagse leven.

In de stad Rome bezoeken we de Klassieke gebouwen zoals het Colosseum en het Circus Maximus. Daarnaast volgen we het jonge Christendom uit de eerste eeuw van onze jaartelling tot en met de Sint Pieter in Vaticaanstad. De leerlingen presenteren over een door hen gekozen  onderwerp op locatie. Tot nu voorbereid middels boeken en internetsites, zullen zij nu oog in oog staan met de werkelijke plaatsen. 

Wij hopen op een week lang vol indrukwekkende ervaringen, verrijkend voor zowel  de leerlingen als  begeleiders. De docenten die vanuit school meegaan (en deze week niet op school)  zijn de heer Van der Zee, de heer Gerrits en mevrouw Van der Maten. Daarnaast begeleidt de heer Van Schuppen ons, bij velen nog bekend als docent.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)