print

Nieuws

Fietsproject

In de week voor de herfstvakantie staat al een aantal jaren het fietsproject op het programma. In een drietal lessen worden de leerlingen, aan de hand van simulaties, door gastdocenten van stichting Edcom in situaties gebracht waar ze snel en adequaat moeten reageren. Hoe snel reageer je als je op de fiets zit te appen? Wat gebeurt er als je met z’n allen naast elkaar fietst? Ben je zelf wel alert als de eerste uit de groep oversteekt bij een gevaarlijk kruispunt (groepsdruk)? Hoe zien automobilisten jou als fietser?

Leerlingen ervaren dit door het zelf te doen. Via een simulatieprogramma merken zij hoe snel of juist langzaam hun reactievermogen is. Lessen die van belang zijn om hen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid op de weg en dat zij daarbij zelf enorm veel invloed hebben.

Enkele reacties: “goh, ik wist niet dat ik zo langzaam reageerde”, “leuk om mee te maken hoe een automobilist ons ervaart”, “ik denk hier nooit over na als ik op de fiets zit”, “ik ga toch wel minder mijn mobiel gebruiken, hoor’

Bewustwording!

  • Fietsproject
  • Fietsproject
  • Fietsproject
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)