print

Nieuws

CLV havo 4 gaat voor lokale democratie

Het was deze week druk in de raadszaal van Veenendaal. En dat zal ook de komende week zo zijn. De havo 4 -leerlingen bezochten met hun docenten maatschappijleer de gemeenteraad en werden ontvangen door (waarnemend) burgemeester Piet Zoon en wethouder Onderwijs Nermina Kundic. Ook verschillende raadsleden maakten hun opwachting. En dat allemaal om de leerlingen een warm welkom te heten in het lokale Huis van de Democratie.

Leerzaam was het debat vervolgens waarin duidelijk werd dat in een democratie het van groot belang is om samen te werken als je als partij (een deel van) je standpunten gerealiseerd wil zien. Met partijgenoten maar zeker ook met andere partijen. Daarbij speelde lobbyen een belangrijke rol. Sneu dus voor hen die dat niet deden en van mening waren dat wat zij wilden maar moest worden doorgevoerd op hun manier. Zij kregen de deksel op hun neus, maar hadden wel wat geleerd.  Democratie lijkt vanzelfsprekend, maar je moet er echt wel wat voor doen.

Ook volgende week staan er verschillende bezoeken op het programma. Dank aan de gemeente Veenendaal, voor de betoonde gastvrijheid.

 

  • CLV havo 4 gaat voor lokale democratie
  • CLV havo 4 gaat voor lokale democratie
  • CLV havo 4 gaat voor lokale democratie
  • CLV havo 4 gaat voor lokale democratie
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)