print

Nieuws

Tweedeklassers in ban van 'Escape Room'

Het is donderdagochtend, half elf. Bijna zestig leerlingen en twee docenten luisteren ademloos naar Maren Stoffels, die een stuk voorleest uit haar nieuwe boek Escape Room. Je kunt de spreekwoordelijke speld horen vallen. Een golf van afschuw gaat door de Kleine Kuip als een van de hoofdpersonen zijn vingers verliest door een luik dat dichtschuift. “krkrkssh”, Maren doet het geluid na en de leerlingen slikken.

Dit is hoe het lezen van een boek hoort te zijn: je kunt het voor je zien en je leeft mee. Dat is aardig gelukt, lijkt me. Maren, een vrolijke schrijfster van 29 jaar oud, begon de ochtend minder donker. Ze vertelde de leerlingen over haar eerste verhaal: over een kleine, oude docente Wiskunde met paars haar die veranderde in een monster. Het originele manuscript ligt nu overigens achter het glas van het Kinderboekenmuseum in Den Haag, voor wie het wil lezen. Er wordt hardop gelachen, omdat waarschijnklijk iedereen stiekem aan een bepaalde docent moet denken.

Na deze introductie moeten de leerlingen zelf aan het werk. Om ze te laten ervaren hoe een Escape Room werkt, wordt de deur van de ruimte op slot gedraaid en moet er worden gepuzzeld voor de sleutel. Door goed te luisteren naar de hints, komt de groep samen tot de juiste code. De ijzeren koffer springt open en Maren haalt de sleutel en haar boek Escape Room tevoorschijn. Tijd om voor te lezen. Na vijftig minuten verlaten alle leerlingen de zaal. Iedereen met zijn vingers intact. We zien Maren volgend jaar graag weer terug!

  • Tweedeklassers in ban van 'Escape Room'
  • Tweedeklassers in ban van 'Escape Room'
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)