print

Nieuws

Stoelverslaafd?

Heb jij na een lange schooldag ook altijd een zere rug en schouders van al die harde stoelen op school? En zit jij ook de hele dag verkrampt achter je laptop te werken? Snak jij ook naar meer beweging op jouw school? Let dan nu goed op!

Wij, initiatiefnemers van het project ‘minder zitten op school’, kondigen hierbij aan dat binnenkort jullie werkhouding wel eens zou kunnen gaan veranderen. Ons doel is om leerlingen minder te laten zitten in de klas, door ze fysiek actief met de leerstof bezig te laten zijn. Af en toe even lekker je benen strekken dus!

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Nederland kampioen zitten is; we zijn dus met z’n allen stoelverslaafd. Ze zeggen ook wel dat zitten het nieuwe roken is. Of zoals het NRC schrijft: ‘’Wie zittend werkt zal erbij moeten leren bewegen, en niet zo’n beetje ook!’’ Want al dat zitten bij elkaar kan op de lange termijn suikerziekte, hart- en vaatziekten, overgewicht en spier-, pees- en gewrichtsklachten veroorzaken. Dus als jij nu zit tijdens het lezen van dit bericht, moet je maar snel gaan staan😊!

Een half uurtje naar school heen en weer fietsen per dag is dus niet genoeg. We zullen met z’n allen op school meer gaan bewegen. Dus houd de lancering van de website minderzitten.nl in januari in de gaten. Want kampioen zijn is leuk, maar kampioen zitten toch zeker niet!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)