print

Nieuws

Maren en Ravi’s ‘Race’

‘Ik was negentien en dacht, er zijn twee manieren om het aan mijn ouders te vertellen. Of nee misschien wel drie... Ik weet het vrijwel zeker of toch niet helemaal.’  Zo begon Maren Stoffels haar presentatie. Vanaf de eerste minuut was het stil en hingen de leerlingen aan haar lippen, want wat ging ze vertellen?

Alle leerlingen van de tweede klassen hebben een presentatie bijgewoond van de schrijfster Maren Stoffels. Gedurende de hele presentatie werd er vol interesse geluisterd. Maren vertelde geanimeerd en vol humor over haar nieuwe boeken ‘Ik zie je tussen de wolken’ en ‘Race’. Het eerste boek ‘Ik zie je tussen de wolken’ is zo bijzonder, omdat het autobiografisch gekleurd is. Na tien jaar als schrijfster was Maren in staat om dit verhaal over haar geaardheid te schrijven. Er komen behalve liefde nog meer thema’s in het boek voor, zoals: ziekte, vriendschap en verlies. Maren las een stukje voor en na de laatste zin: ‘Zorg goed voor Casper!’ bleef het in afwachting naar meer, muisstil.

Maren vertelde hoe ze tot haar verhalen komt. Meestal zitten  er veel persoonlijke elementen in haar boeken. Met behulp van haar foto’s kregen we een kijkje in haar werkkamer, van schema’s die boven haar bureau hingen. ‘Het lijkt wel een muur van een seriemoordenaar.’ zei haar broer geschrokken, toen hij haar werkkamer zag. Bij de leerlingen borrelden allerlei vragen op: hoe kom je aan het verhaal, hoe word je schrijfster, wanneer ben je begonnen met schrijven?

Race, het tweede boek dat werd besproken, heeft als thema racisme. Maren heeft het geschreven in opdracht van een theatermaker. Een van de hoofdrolspelers uit Race is Ravi en laat Ravi nou net van het CLV komen!  ‘Onze’ Ravi heeft namelijk enkele jaren geleden een presentatie van Maren Stoffels op het CLV bijgewoond en haar brutaalweg gevraagd of hij in haar boek een rol mocht spelen. Zo’n leuke naam paste goed in haar boek. Hoe geweldig was het dat Ravi persoonlijk van Maren een exemplaar van dit boek mocht ontvangen!

Het was een  bijzondere les Nederlands, zo willen we ze wel vaker!

  • Maren en Ravi’s ‘Race’
  • Maren en Ravi’s ‘Race’
  • Maren en Ravi’s ‘Race’
  • Maren en Ravi’s ‘Race’
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)