print

Nieuws

Geslaagd Skikamp (jubileum) 2017!

Donderdagavond 23 februari was het dan zo ver: na veel voorbereidingen vertrokken we naar Neukirchen in Oostenrijk met LeverReizen en met Sietze als gastchauffeur van busmaatschappij TCR. Het kamp begint volgens plan: skimateriaal aanpassen, lunchen en sight-seeing in Neukirchen, kamers verdelen en inrichten, laatste aanwijzingen voor de volgende dag én daarna bijtijds naar bed om de vermoeienissen van de reis kwijt te raken.

De 1e en de 2e skidag zijn meteen raak: geweldig weer en uitstekende wintersportomstandigheden en wellicht ‘iets’ te warm. Iedereen geniet van het prachtig berglandschap in een compleet wit decor: mooier kun je niet beginnen! Na het indelen van de 4 groepen nemen de 4 skileraren de leiding. Sahiro neemt de beginnersgroep, Guido, de skileraar van de plaatselijke skischool, gaat op stap met groep 2 (lichtgevorderden), Tess neemt de gevorderden onder haar hoede en Nick begeleidt de ver gevorderden door het skigebied van de Zillertal Arena.

Op maandag staat bij terugkomst bij het pension een buitendisco klaar ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van het CLV-skikamp!  Het is een sponsorde activiteit van reisorganisatie LeverReizen. Tevens is de directeur van LeverReizen, Jan-Willem Both, aanwezig om een mega-taart aan de afscheidnemende Wil aan te bieden. Diezelfde avond krijgt Ruud van de pensionhouders, Ernst, Maria en Aloïs Hofer, een speldje en een cadeautje aangeboden: Ruud is voor de 10e keer mee als begeleider van het Skikamp. En tenslotte bieden de pensiohouders Wil vanwege zijn afscheid een grote bergkristal op een sokkel aan uit de plaatselijke smaragdmijn.

De dinsdag begint als grauwe dag en dat maakt het skiën al lastiger: het zicht is minder goed en je maakt andere inschattingen. In de loop van de dag gaat het lichtjes sneeuwen en harder waaien; de wind neemt stormachtige vormen aan en enkele liften en gondels gaan zelfs dicht. Desalniettemin komt niemand vroegtijdig naar beneden! ’s Avonds gaan de 15+deelnemers naar de disco. Buiten sneeuwt het grote vlokken. Sietse legt de sneeuwkettingen om de aandrijvende wielen van de bus, terwijl de achterblijvende leerlingen zich kostelijk vermaken in de sneeuw: met een kontsleetje de helling af en vooral ook sneeuwballen gooien. Dolle pret dus! Na middernacht komt echter het bericht van de discogroep, dat de bus zelfs met kettingen om de wielen niet de helling op komt: de discogroep is door de hevige sneeuwval gestrand in het dal! Na onderling overleg met de gestrande groep én de achterblijvers én de pensionhouders, besluit Ernst de groep in 3 ritten naar boven te brengen. Wil rijdt voor de zekerheid mee naar beneden om op een trefpunt de leerlingen op te vangen. Het busje kan namelijk niet helemaal naar beneden naar het dal rijden en dus moeten de discogangers in kleine, gescheiden groepen de steile helling oplopen. Om 02.15 u is de gehele groep weer boven en ligt iedereen in zijn of haar bed.

De volgende dag past de leiding de dagindeling aan: we gaan later ontbijten en vertrekken dus ook later naar Bramberg voor de 14 km lange afdaling per slee! Deze afdeling staat garant voor spektakel en pret! Het is inmiddels de laatste skidag en dus moeten we de skimaterialen aan het eind van de dag weer inleveren. De laatste avond staat in het teken van afscheid nemen: van de pensionhouders Ernst, Maria en Aloïs Hofer, van de skileraren en van Wil. Na 17 jaar leiding neemt Janneke Klomp de plaats in van Wil. Op de dag van het vertrek is het vroeg op: om 07.30 u moeten de kamers volledig leeg en schoon zij. Na een zeer voorspoedige reis zijn we donderdagavond om ca. 22.00 u weer thuis zonder ernstige blessures en bezoeken aan een dokterspraktijk en/of ziekenhuis! Kortom, we kunnen met elkaar terug kijken op een zeer geslaagd Skikamp 2017!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)