print

Nieuws

Succesvolle expositie VEANSCH

Op vrijdag 10 februari kregen de leerlingen uit havo/vwo 5 en 6 een leeg pand dat ze mochten vullen met hun gemaakte kunst. Bijna vijftig kunstleerlingen maakten een kunstwerk geïnspireerd op een ander. Iedere leerling heeft iemand die woont of werkt in Veenendaal uitgekozen, van de burgemeester tot een willekeurige oudere uit een verzorgingstehuis. Ze hebben bij hun uitgekozen persoon een diepte-interview afgenomen en naar aanleiding van de gedeelde verhalen is een persoonlijk kunstwerk gemaakt.

De grote lege ruimte naast het Stipplein café werd in een middag omgetoverd tot een heuse expositie met mode items, video’s, tekeningen, schilderijen en sculpturen. Elke leerling bracht zijn of haar eigen lamp mee en haing zijn of haar eigen werk op. Veel ouders, vrienden en klasgenoten kwamen de kunstwerken bewonderen onder het gen een heerlijk kopje koffie of een flinke hamburger in het Stipplein Cafe. De reacties in het gastenboek zijn vol lof, vele bezoekers zijn onder de indruk van de bijzondere verhalen achter de kunstwerken. Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de gemaakte werken.

Het was bijzonder om de expositie een keer buiten school te organiseren, in plaats van in een lokaal tijdens de toetsweek. Voor leerlingen was het speciaal om bezoekers over hun werk te horen praten en complimenten te ontvangen. Wat ons betreft was de expositie zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!

Leerlingen dank voor jullie inzet! Het was gaaf om te zien hoe jullie dit samen hebben georganiseerd. Dank Stipplein cafe voor de gastvrijheid!

  • Succesvolle expositie VEANSCH
  • Succesvolle expositie VEANSCH
  • Succesvolle expositie VEANSCH
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)