print

Nieuws

Leerzaam, variatie, interessant, vernieuwend.

Eén stad, drie kunstklassen en vier musea! Op vrijdag 3 februari zijn havo 5, vwo 5 en vwo 6 op excursie geweest naar Amsterdam.

Leerlingen uit H5 bezochten 's ochtends het Fotografiemuseum, waar een tentoonstelling was te zien van een Japanse fotograaf. Werken die gaan over de verschillen tussen echt en nep en tussen realiteit en imitatie. 's Middags volgden we een examenrondleiding door het Stedelijk Museum en kregen we een aantal moderne en hedendaagse werken te zien. Achteraf werd de rondleiding samengevat als: leerzaam, variatie, interessant en vernieuwend.

Op het ochtendprogramma van V5 stond een bezoek aan het Stedelijk. Zij bekeken de werken van Jean Tinguely. Draaiende machines van afvalmateriaal en tekeningen van attractieparken. De leerlingen kregen een opdracht waarbij ze attractieparken moesten ontwerpen en een filmpje of foto moesten maken waarbij beweging centraal staat. In het Rijksmuseum waren in de ochtend de V6 leerlingen te vinden. Zij bekeken alle genrestukken uit de Gouden Eeuw. ‘s Middags bezochten V5 en V6 het Paleis op de Dam in het kader van het examenonderwerp Burgerlijke Cultuur.

Het was weer een gezellige dag! Leerlingen dank voor jullie aandacht en interesse. 

  • Leerzaam, variatie, interessant, vernieuwend.
  • Leerzaam, variatie, interessant, vernieuwend.
  • Leerzaam, variatie, interessant, vernieuwend.
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)