print

Nieuws

Winterdag Sportklas 2

Sportklas 2 heeft woensdag 11 januari een unieke dag gehad! Voor het eerst in de sportklasgeschiedenis is er een ‘winterdag’ georganiseerd waarbij de leerlingen de keuze hadden uit drie onderdelen. De leerlingen konden kiezen uit: Jumpsquare, Survival of Snowworld. Deze dag is georganiseerd door derdejaars studenten van de Hogeschool Arnhem/Nijmegen.

Jumpsquare
Met 76 leerlingen vertrokken de bussen richting Jumpsquare in Nieuwegein. Toen iedereen omgekleed en wel klaar stond bij Jumpsquare werden er 5 groepen gemaakt. Elke groep ging naar een eigen area, waar de leerlingen uitleg kregen van het personeel van Jumpsquare (de Masters).

De ‘area’ bestond uit: een walltrampoline, basketbal met trampolines en snowboard springen, ultimate dodgeball, een luchtkussen met verschillende spring mogelijkheden, een schuimbak met slackline en springplatvormen en een groot trampolineveld met losse trampolines.

Elk kwartier draaiden de leerlingen een ronde verder naar een andere area. Nadat de leerlingen alle area’s hadden gehad, was er tijd voor het vrijspringen. De leerlingen mochten zelf bepalen wat ze gingen doen. Bij het vrijspringen gingen tevens de lichten uit en de discolampen en –muziek aan.

Na 2 uur lang springen waren de meeste leerlingen al aardig vermoeid en was het tijd om weer richting het CLV te gaan. De leerlingen hebben erg genoten van de dag en dat hebben wij als docenten ook gedaan.

Survival
45 leerlingen vertrokken richting Survival in Ede. Op locatie aangekomen werden er teams gemaakt en de leerlingen kregen een cijfer om hun hand. De teams deden verschillende activiteiten en soms moesten ze tegen elkaar spelen, bijvoorbeeld bij archery tag.

Wat hielden de activiteiten precies in?

Boogschieten: De leerlingen mochten eerst even oefenen en daarna schoten ze voor punten. Als afsluiter werden er nog een paar spelletjes gedaan (kleur en code schieten).

Survival: Survival vonden de leerlingen leuk, maar ook erg zwaar. Het waren veel en zware oefeningen. Het was de activiteit met de meeste uitdaging in zat en dat motiveerde ook wel. De leerlingen hebben fanatiek mee gedaan en iedereen heeft het gehaald.

Teambuilding: Bij de teambuilding opdrachten moesten de leerlingen veel samenwerken. Het was mooi om te zien hoe de leerlingen samen oplossingen bedachten en zo de opdrachten voltooiden. Na enige tijd ontstond er wat frustratie, omdat ze steeds af gingen door een teamgenoot. Toch hebben ze het allemaal gehaald en afgesloten met een lach.
Archery tag is een nieuwe sport en geen enkele leerling had het eerder gespeeld. Veel leerlingen vonden het daarom een leuke activiteit, omdat het iets nieuws was. Dit werd fanatiek gespeeld, zeker toen ze tegen de begeleiding mochten spelen.

Het lasergamen vond plaats aan het einde van de middag. De teams werden verdeeld over de twee velden en het laatste half uur hebben alle leerlingen enthousiast gespeeld.

Aan het einde van de middag waren de leerlingen lekker uitgeput en reden we terug naar het CLV. De leerlingen hebben veel gedaan en de opdrachten goed uitgevoerd. Ondanks de kou zijn ze enthousiast bezig geweest.

Snowworld
De laatste activiteit waar de leerlingen uit konden kiezen was Snowworld. Met bijna 80 leerlingen zijn wij richting Zoetermeer gegaan. De leerlingen hadden van te voren aangegeven of ze gingen skiën of snowboarden. Er waren veel leerlingen die nog nooit hadden geskied/gesnowboard, wat het extra spannend voor hen maakte.

Aangekomen op locatie werden de leerlingen ingedeeld op ervaring en gingen ze in groepjes aan de slag onder begeleiding van het personeel van Snowworld. Hier kregen de leerlingen 1,5 uur les, ieder op zijn of haar eigen niveau. Het laatste half uur was ‘vrij’ skiën onder begeleiding van het personeel.

Er is deze middag veel progressie geboekt door de leerlingen. Zo waren er leerlingen die nog nooit op skiës hadden gestaan en aan het einde van de dag hun eerste bochten al konden maken op de piste.

Alle leerlingen hebben een leuke en intensieve middag meegemaakt en zijn uitgedaagd op hun eigen niveau!

Bekijk hier de foto's!

De winterdag is mede mogelijk gemaakt door: Albert-Jan, Pim, Niels en Koen (HAN-studenten), de vaksectie van het Christelijk Lyceum Veenendaal en het personeel van alle bezochte locaties.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)