print

Nieuws

Excursie geschiedenis V5

Op woensdag 14 december zijn wij met de V5 geschiedenisklas op excursie gegaan naar Amsterdam. De eerste mankementen begonnen al in de trein op de heenweg; zo was de één zijn kaartje vergeten uit te printen, een ander moest last-minute zijn kaartje nog kopen en moesten weer wat anderen nog in- en uitchecken.

 

Rennend achter meneer Wynia aan met zijn strakke planning, kwamen we precies op tijd aan bij het theater om daar naar een rockmusical te kijken over het rampjaar 1672, met de strijd tussen de Witt en Oranje. Een educatieve maar ook erg leuke voorstelling.

 

Hierna hadden we een rondleiding door het Rijksmuseum waar we in twee groepen werden opgesplitst. Door de leuke verhalen bij de kunstwerken was het voor iedereen een erg interessante rondleiding. Voor degenen die er voor het eerst waren, maar ook voor hen die er al eens waren geweest.

 

Na al deze educatieve hoogtepunten was het rond een uurtje of twee tijd om wat te gaan eten. Hierna hadden we ook nog wat vrije tijd. De ene helft koos ervoor om naar de film te gaan en de wat sportievere onder ons zijn wezen schaatsen voor het Rijksmuseum. De schaatsers hebben zelfs nog wat geleerd over studentenverenigingen met leuke studenten, de één was hier meer geïnteresseerd in dan de ander.

 

Aan het eind van de dag hebben we gezellig met elkaar gegeten bij Gauchos, hier was het verschil jongens-meisjes erg zichtbaar. De een at zo drie borden spareribs weg, waar de ander het hield bij een bescheiden portie pasta.

 

Na deze leuke, maar ook educatieve dag was het tijd om weer naar huis te gaan. Dit liep vanwege vermiste machinisten wat vertraging op waardoor we trein twee misten, maar dit mocht de pret niet drukken: Tijd voor koffie! Weer in de trein nog even ons debat getraind en voor we het wisten waren we weer thuis.

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)