print

Nieuws

CLV in Brussel

Brussel: hoe een paar dagen weg met MAW een groots avontuur werd

Na een busreis van een paar uur – die voorbij vlogen door de fantastisch geslaagde busbingo, credits naar meneer Poort – kwamen de MAW-leerlingen uit Havo vijf eindelijk aan in Brussel. Al snel had iedereen weer wifi en werden er volop appjes gestuurd naar het thuisfront. Na de hotelkamers geëigend te hebben, gingen ze uit eten en liet meneer Verweij per ongeluk alle glazen vallen in  het restaurant (oeps). Daarna begon een stadswandeling door de heerlijke regen. Mooi gebouw hier, mooi gebouw daar, en daar was hij dan: Manneken Pis. “Wat een kleine!”, werd er geroepen (uiteraard ging dit over het totale beeldje).

Vervolgens zagen ze ook nog dat er werd ingebroken in een G-star winkel, wat een herrie maakt zo’n alarm! Eenmaal weer veilig in de hotelkamer gingen de leerlingen uiteraard braaf slapen.

 

Dag 2. Na een hoop gestuntel met de metro waren ze toch eindelijk onderweg naar de Europese Wijk. Eenmaal bij ’t gebouw van de Europese Commissie werden ze verrast door een groep protesterende beroeps-hippies die confetti over hen heen strooide. Na veel veiligheids-checks waren ze binnen en volgde er een interessante lezing over hoe de EC precies werkt. Na een korte lunchpauze gingen ze naar het Europees Parlement, waar uitgelegd werd hoe het EP werkt, iets meer op havo-vijf niveau. (Die lezing was misschien nog wel interessanter, want de assistent Willem van de Europarlementariër werd door de meeste toch wel als erg knap bevonden).

Toen kwam de vrije tijd: shoppen, chocola voor thuis inslaan en overig eten aan zwervers aanbieden, die het niet wilden aannemen. Die avond lekker gegeten bij Café De Walvis, waar een ontzettend fris toilet was en het eten uiterst vers werd bereid (het was overigens wel lekker). Daarna lekker gebowld in het bowlingcenter van Brussel (meneer Poort heeft niet eens gewonnen), om ’s avonds lekker uitgeput te slapen in het hotel, wat uiteraard weer braaf gebeurde, ondanks sommige klopgeesten op deuren van sommige leerlingen.

Dag 3. Een prachtige vier uur slaap zorgde er dan ook voor dat in de busreis naar de Navo sommigen toch even heerlijk hun oogjes dichtdeden. Het ontbijt diezelfde ochtend ging iets minder soepel. Toen er twee broodjes met kaas ertussen in een broodrooster werd gedaan door een leerling (ze wil liever anoniem blijven, maar zie bijgevoegde foto, ze draagt een roze onesie), was de ontbijtdame van het hotel niet heel blij. “Always the Dutch…”, zei meneer Poort troostend. “Yeah, you really suck,” kregen ze als antwoord. Fijn om te weten voor de volgende keer! De lezing bij Navo was interessant, helemaal toen er ontdekt werd dat je door de microfoontjes die voor je neus stonden, kon praten (en dat de hele zaal dat dan hoorde). Nog even lekker geluncht bij Navo, en toen gauw terug naar het hotel om onze tassen op te halen. De terugreis van drie prachtige dagen kwam eraan. Helaas geen busbingo, maar wel één en al gezelligheid. Want wie is er belangrijk geweest voor het Christendom? Michiel de Ruyter. Uiteraard bleven de uitslagen van de Amerikaanse verkiezingen ook niet onbesproken. Want hoe grappig en gierend en lachwekkend het allemaal niet was, 5 Havo is weggeweest met MAW en dat vak hebben ze dan ook uitvoerig gehad. Het waren leerzame dagen, die zeker voor herhaling vatbaar zijn! (hint: we willen nog een keer!)

  • CLV in Brussel
  • CLV in Brussel
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)