print

Nieuws

Jouw stem telt!

Deze vrijdag (14 oktober)  worden in de grote en kleine pauze verkiezingen gehouden in de Grote Kuip, Brugkuip en MAVO-kuip. De strijd voor voorzitter gaat tussen Marianne van der Kloes en Stijn van der Veen. Lees hier waarom zij voorzitter willen worden en kom stemmen!

 


Mijn naam is Marianne van der Kloes en ik zit in havo 5. Ik heb veel ideeën die we kunnen uitvoeren hier op school, waardoor we het CLV (nóg) leuker, gezelliger en veiliger kunnen maken, waaronder het volgende. Hiervoor zal ik dan ook pleiten, als ik voorzitter word (en daarvoor heb ik jullie hulp nodig!).

 • CLV AFTERPARTY; helaas staat het CLV totáál niet bekend om haar geweldige feesten (behalve gala dan), en ik denk dat iedereen hier wel zo nu en dan aan een goed feest toe is. Vandaar het idee van de CLV afterparty, geïnspireerd door Rembrandt afterparty. De afterparty zal dan ook in De Heeren van Ruysdael plaatsvinden; 2 keer per jaar, voor iedereen van alle klassen 4, 5 en 6 en iedereen mag een of twee introducés meenemen.

 • Er moeten goede CAMERA’S bij de stalling van de scooters worden geplaatst. In de afgelopen weken zijn er al twee scooters gestolen, en dat moet per direct voorkomen worden.

 • SPAANSE les. Nederlandse scholen staan bekend om hun variëteit van talen. Maar wat ik niet begrijp, is dat er op het CLV vier talen worden gegeven, waarvan er maar één taal op het lijstje staat van de top tien wereldtalen: Engels, en dat staat op nummer 3. Ik begrijp dat het voor ons niet heel erg relevant is om Mandarijn te gaan leren (alhoewel je je carrièrekansen daarmee wel vergroot) vanwege de moeilijkheid, maar Spaans is voor ons Nederlanders wat makkelijker te leren, en is, net zoals Frans, een Latijnse taal, dus hoezo zouden we wel Frans leren, maar niet Spaans, terwijl Spaans relatief belangrijker is? Spaans staat namelijk op nummer 2 van de top tien meest gesproken talen ter wereld, en ik weet zeker dat je door het leren van Spaans een grote voorsprong zal hebben bij bijvoorbeeld aanmelden bij opleidingen, studies en sollicitaties. Bovendien zal het CLV dan de eerste school in Veenendaal zijn waar Spaanse les wordt gegeven, waardoor het CLV ook een betere naam krijgt.
   
 • REIZEN is iets waarvan je veel leert: nieuwe culturen leren kennen draagt veel bij je algemene ontwikkeling. Bovendien is het super tof om te doen, dus ben ik ervan overtuigd dat iedereen op het CLV evenveel de kans moet aangeboden worden om te reizen. Iedereen gaat, als het goed is, sowieso één keer op uitweek. Echter gaan gymnasium-leerlingen (als ik het goed heb) naast uitweek, ook naar Italië en Griekenland. Ik snap dat dat relevant is vanwege hun andere talen, maar erg eerlijk is het eigenlijk niet. Andere leerlingen die bijvoorbeeld Engels, Duits én Frans hebben, gaan toch ook niet drie keer op reis; naar bijvoorbeeld Engeland, Berlijn én Parijs? Ik gun het de gymnasium-leerlingen van harte, maar dan vind ik dat andere leerlingen ook de mogelijkheid moeten krijgen om met die reizen mee te kunnen gaan. En als je dat niet wilt, doe je het gewoon niet. Het lijkt mij dus goed om dat vrijblijvend te houden; als je ook bijvoorbeeld mee naar Rome wilt gaan, kun je dat doen, indien je de (extra) kosten betaalt, stel ik voor.

   

  Disclaimer: ik weet natuurlijk niet met 100% zekerheid of ik deze voorstellen ook echt kan uitvoeren, en of ik bijvoorbeeld niet voor te veel kosten voor de school zal zorgen. In ieder geval zal ik er wel mijn uiterste best voor doen om deze ideeën uit te voeren, als ik voorzitter word.

  Als deze ideeën je aanstaan, stem dan op mij, a.s. vrijdag 14 oktober in de kleine of grote pauze, en dan kunnen we o.a. met z’n allen feesten op ónze CLV afterparty, hopelijk binnenkort. Alvast heel erg bedankt!

   

  PS: als jij nog een heel goed idee hebt om de school te verbeteren, zou ik daarvoor ook kunnen zorgen (moet ik wel als eerst de voorzitter worden natuurlijk), zodat iedereen inspraak heeft en goede ideeën worden uitgevoerd.

   


  Ik ben Stijn van der Veen en ik zit in V5A. Ik hou van muziek luisteren en speel ook zelf veel gitaar. Daarnaast hou ik ook van gamen (hoewel ik helaas de laatste tijd niet naar de LAN kan).

  De belangrijkste reden waarom ik voorzitter wil worden van de leerlingenraad is dat ik de afgelopen jaren tegen heel veel punten ben aangelopen die eigenlijk belachelijk zijn, om mee te beginnen:

  Het huidige mobieltjesbeleid. Dat moet compleet veranderen naar een vorm waarbij je niet meteen naar je kernteamleider moet als je hem zichtbaar hebt in de klas of dat je naar je kluisje moet als je in de gang loopt.

  Of dat je als brugger altijd in de kleine pauze buiten in de vrieskou moet gaan staan.

  Daarnaast vraag ik me het eigenlijk nog steeds af hoe de docenten het toch in vredesnaam voor elkaar krijgen de toetsen die buiten de toetsweek vallen toch op dezelfde dag of in dezelfde week te laten vallen. Ook dat moet beter gecommuniceerd worden tussen de docenten zodat wij als leerlingen daar geen last meer van hebben.

  Tot slot vind ik dat de leerlingenraad zelf duidelijker moet worden qua wat er precies gebeurt en dat het voor leerlingen mogelijk moet worden om ideeën in te dienen (bijvoorbeeld door een e-mailadres of een ideeëndoos ergens in de Grote Kuip).

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)