print

Nieuws

Testloop (S)Coolrunning was fantastisch

Woensdag 21 september is het in de bossen van Landgoed Prattenburg een drukte van belang. De testloop van het hardloopproject (S)Coolrunning werd gehouden. (S)Coolrunning is een project waarbij alle klassen 2 van alle middelbare scholen trainen om mee te doen aan een échte hardloopwedstrijd: De Veenendaal City Run op 14 oktober.


Na de grote pauze zijn alle leerlingen naar één van de sportzalen gegaan om zich om te kleden, om daarna per fiets naar de parkeerplaats van het bos te gaan. Bij de oversteek wordt door docenten toezicht gehouden waardoor iedereen veilig op de parkeerplaats aankomt. Alles was hier al klaar;  de fietsparkeerplekken, het parcours, de zakken met scorekaartjes, de EHBO-post en nog meer. Daarnaast was er lekkere uptempo muziek waarop iedereen de warming-up kon doen en in de stemming kwam.


Om 13.45u startten, onder toeziend oog van de docenten bewegingsonderwijs, diverse ouders, Sportservice Veenendaal en andere belangstellenden de ruim 400 tweedeklassers voor hun testloop. Na iets meer dan 10 minuten komen de eerste leerlingen binnen en al snel volgen er meer. Fantastisch om te zien hoe zij met de laatste krachten een eindsprint er uit persen en met de handen in de lucht, of hand in hand over de finish komen! De blijdschap is terecht: Het lopen van deze wedstrijd na ongeveer 3 weken trainen is een topprestatie, ongeacht de tijd!


Vanaf nu gaat het vizier op de Veenendaal City Run! We trainen door voor deze wedstrijd over 5 kilometer. De inschrijving hiervoor is geopend en we hopen dat alle tweedeklassers hieraan deel gaan nemen. De sportklassers  zijn automatisch ingeschreven, de overige leerlingen kunnen zich inschrijven bij hun docent bewegingsonderwijs.
Uiteraard mogen ook ouders, broers, zussen, ooms, tantes en andere bekenden meelopen. Zij kunnen zich inschrijven via www.veenendaalcityrun.nl

Foto’s van het event staan onder deze link

Op naar de grote finale!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)