print

Nieuws

K&C leerlingen stelen de show in Elevate

Alweer twee weken geleden stonden op zowel maandag- als woensdagmiddag leerlingen van de K&C klassen 1 en 2 op de planken. Zij presenteerden dans, beeldende kunst en theater. Voor klas 2 was dit het laatste voorproefje voor de grote showcase op vrijdag 1 juli. Zowel de presentaties als de showcase gaan over het thema ‘FEAR’.

De dansgroep van klas 1 liet met prachtige kostuums een dans zien gebaseerd op piraterij. Dit nummer begon met hey ho Captain Jack en liep over in de welbekende muziek van de Pirates of the Carribbean. De theatergroep heeft onder leiding van Marthie een spannende scene gemaakt op het station met allerlei verschillende type mensen. De climax is nogal hedendaags en pijnlijk wanneer er een onbekende tas wordt neergezet op het perron. Wat zit daar in?
De derde groep maakte in de afgelopen lessen portretten met tegenstellingen tussen oude en jonge mensen. Deze portretten zullen in de showcase onderdeel van het decor zijn bij het stuk ‘bang om ouder te worden’.

In klas 2 werd ook het blok dans afgesloten met een bijzondere dans op klassieke muziek van Prokofiev. Het thema ‘FEAR’ komt daar duidelijk in naar voren door bijzondere wezens die op toneel verschijnen. Daarnaast dansten ook deze leerlingen de showdance op het nummer Ghostbusters.

Het theaterstuk ging over twee jongemannen die een eigenaardig hostel bezoeken. De overnachting is wel heel erg goedkoop, daardoor twijfelen ze aan hun keuze en voelen onraad. De twee heren ontdekken dat maar weinig het hostel verlaten hebben.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)