print

Nieuws

Op reis

Je ziet het: maandag 4 april vertrok de boot naar Engeland. De klassen 3 mavo, 4 havo en 4 vwo genieten van werkweken en (culturele) uitweken. Leerlingen van 3 mavo zijn inmiddels gearriveerd in Londen. Verder zijn deze derdeklassers te vinden in Berlijn en 'thuis' in Nederland waar ook allerlei activiteiten gepland staan.

Havoleerlingen uit klas 4 vinden we deze week in Devon (watersportwerkweek), Berlijn, Londen en Parijs.

En de vierdeklassers van het vwo vetrokken naar Londen, Parijs en Griekenland.

Een aantal groepen kunnen wij als thuisblijvers volgen op hun eigen Facebookpagina:

3 mavo in Berlijn

3 mavo in Londen

4 havo in Devon

 

We wensen jullie veel plezier!

 

Van 4 vwo ontvingen we deze tekst met groepsfoto

Old England

Maandag vroeg in de middag aan de horizon de krijtrotsen van Dover: Old England in beeld - het eiland met geschiedenis in al zijn poriën. Canterbury de eerste stopplaats: one of the old places of England. De enorme kathedraal imposant in het centrum van de stad. De aartsbisschoppelijke zetel van de Anglicaanse kerk. We vermaken ons in deze middeleeuwse stad die op elke hoek van elke straat geschiedenis ademt als je er oog voor hebt. Londen is ons doel. De volgende dag maken we een stadswandeling in het centrum. De Big Ben imposant, Buckingham Palace indrukwekkend, St. James Park verfrissend groen.

In de middag een bezoek aan Harrow Boarding School, een kostschool waar jongens behalve de schoolvakanties, dag en nacht in groepshuizen, met ieder hun eigen sfeer,  verblijven. Een dure school die ook Churchill heeft gehuisvest.  Het onderwijs is breed. Behalve de bekende schoolvakken staan ook muziek en theater prominent op het programma. En er worden allerlei sporten beoefend, cricket hoort daar vanzelfsprekend bij. Al vanaf klas 1 wordt de retorica beoefend. De beste acteurs zijn Engelsen.

De volgende dag bezoeken we buiten Londen Leeds Castle, een eeuwenoud gebouw dat ook verrassend moderne verblijven huisvest. En morgen weer naar huis, ondanks de fantastische stad toch ook wel weer fijn op je eigen bank, in je eigen bed en in je eigen huis. Pap, mam, ik heb je gemist! Londen, waar we met diverse wijken onze eigen ervaringen hadden, vaak heel positief, soms veel minder positief, maar leerzaam was het zeker.

Van 4 vwo in Parijs kregen we deze leuke  groepsfoto in de mailbox.

 

Van 4 havo in Parijs ontvingen we enkele foto's:

en leerlingen schreven: 'Na een gezellige busreis kwamen we aan in Parijs. Daarna hebben we geshopt en de gastgezinnen ontmoet. Dinsdag bezochten we de Eiffeltoren, reisden we met de metro en zijn we naar de Sacre Coeur geweest. We hadden heerlijk weer. Woensdag hebben we gevaren op de Seine, de Dôme des Invalides en het Louvre bekeken en een lichttour gemaakt. Donderdag zijn we naar Disneyland geweest. En vrijdag weer naar huis.
Het was supergezellig!'
Heidi, Loïs en Marianne

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)