print

Nieuws

Lezingendag 6 VWO Grieks

Zaterdag 19 maart bezocht de examengroep Grieks een lezingendag in Zwolle ter verdieping van hun examenonderwerp: de geschiedenis van de koningen van het Perzische Rijk, beschreven door de Griekse auteur Herodotus. De lezingendag was georganiseerd door Ex Oriente Lux, een genootschap van Egyptologen en oudheidkundigen en werd gehouden in een prachtige kloosterkerk.

Wat we er vooral opgestoken hebben, is dat de verhalen van Herodotus vaak niet kloppen met wat er staat in materiële bronnen, zoals inscripties in spijkerschrift en hiëroglyfen. Ook tonen de verhalen van Herodotus vaak overeenkomsten met volksverhalen. Verhalen die er precies op lijken komen ook in andere culturen voor. Toch probeerden de wetenschappers jarenlang het bronnenmateriaal zo interpreteren dat het toch zo veel mogelijk klopte met de informatie uit de Griekse boeken erover. Maar geschiedschrijving ging in die tijd blijkbaar nog vooral om het vertellen van mooie en spannende verhalen.

Het was wel een lange zit, vooral voor degenen die de avond ervoor de musical hadden uitgeluid met een uitbundig feest. Maar daar moet je maar tegenkunnen als je in V6 Grieks zit! En daarna even een hapje eten bij de Mac natuurlijk.

  • Lezingendag 6 VWO Grieks
  • Lezingendag 6 VWO Grieks
  • Lezingendag 6 VWO Grieks
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)